Musorujsag
Élő Eredmények

„Dárdai Bence pályafutása legjobb 13 percét játszotta” – a Bild nem győzi dicsérni a Hertha 17 éves tehetségét

„Dárdai Bence pályafutása legjobb 13 percét játszotta” – a Bild nem győzi dicsérni a Hertha 17 éves tehetségét

m4sport.hu
A németek szerint a még mindig csak 17 esztendős Dárdai Bence hamarosan kezdő lesz a Hertha labdarúgócsapatában.

 

Mint ismert, Dárdi Palkó szeptember 17-én súlyos sérülést szenvedett a Braunschweig elleni bajnokin, ezt követően a német média pedig arról kezdett cikkezni, miszerint Dárdai Pál vezetőedző a harmadik fiához, a 17 esztendős Dárdai Bencéhez nyúlhat, mivel a Herthában jelenleg egyedül ő maradt bevethető támadó középpályásként.

Noha a legfiatalabb Dárdai az együttes legutóbbi, Holsten Kiel elleni összecsapásán nem kezdett, a hajrában beállt, s összehozott egy büntetőt, majd kiosztott egy gólpasszt, aminek köszönhetően 3–2-re nyerni is tudott a berlini csapat – remek teljesítménye után a Bild nem is győzte őt dicsérni.

Kapcsolódó tartalom

„Pályafutása legjobb 13 percét nyújtotta, ott volt mindenhol, és végül ő jelentette a különbséget a két gárda között. Mindabban a 13 percben óriási lehetőséget teremtett meg Haris Tabakovicnak, később aztán pimasz játékstílusának hála ketten is szabálytalankodtak ellene, így a győztes büntető mellett két sárgát is összehozott, az egyik ráadásul egy második volt, ami miatt ki kellett állítani egy ellenfelet” – írta a lap a cikkében.

A Bild kiemeli: Dárdai Pál is joggal volt rendkívül büszke a fiára, aki épp emiatt minden bizonnyal debütál is a Hertha kezdőcsapatában, s a szombati, St. Pauli bajnokin már az első perctől kezdve ott lehet a pályán.

 

Borítókép: Budapest, 2023. június 2. Dárdai Bence, a német válogatott játékosa a labdarúgó U17-es Európa-bajnokság döntõjében játszott Németország - Franciaország mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. június 2-án. A finálét a német válogatott nyerte, miután gól nélküli döntetlent követõen 11-esekkel legyõzte a francia csapatot. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak