Musorujsag
Élő Eredmények

Jürgen Klopp: Még engem is meglepett… Szoboszlai Dominik elit játékos, aki sosem áll meg

Jürgen Klopp: Még engem is meglepett… Szoboszlai Dominik elit játékos, aki sosem áll meg

m4sport.hu
Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője a Leicester elleni Ligakupa-gólja után sem győzte dicsérni Szoboszlai Dominikot.

 

A magyar válogatott csapatkapitánya szerda este csak csere volt a Leicester elleni Ligakupa-mérkőzésen, ám beállása után öt perccel bombagólt szerzett, s a Liverpool végül 3–1-re le is győzte a másodosztályú riválist.

A gól 00:56-tól látható

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Jürgen Klopp vezetőedző röviden, ám annál egyértelműbben fogalmazott, amikor Szoboszlai Dominikról kérdezték.

„Még engem is meglepett, milyen gyorsan beilleszkedett, tulajdonképpen az első perctől, ahogy megérkezett. Elit játékos, tele minőséggel, aki sosem áll le. Rengeteget tanul a játékból” – idézi a BBC a német szakembert.

Kapcsolódó tartalom

„Nem kell mondanom neki, hogy lőjön, tudja ezt magától ő is, még jobban is, mint én, rendkívüli képességei vannak. A Premier League-meccseken is látható, mindenki igyekszik blokkolni a kísérleteit, de ha a labda túljut a védőkön, jó eséllyel a kapuban köt ki. Szuper gól volt!” – tette hozzá Klopp.

A mester kiemelte a magyar játékos munkamorálját is.

„Olyan régóta van velünk, hogy el is felejtettem, mit gondoltam, mikor megérkezett. Az edzés első pillanata óta lenyűgöző volt, kiváló srác, de tényleg, igazán kiváló. Nagyon természetes, magabiztos, és ezen tovább segít, hogy nagyon keményen dolgozik, amit látsz is. Ma beállt, volt is két nehéz helyzete, az egyiknél rálépett a labdára és elvesztette, aztán a másodiknál is elveszítette, de onnantól kezdve viszont nagyon benne volt a játékban. És ez nagyon fontos. Élvezi, hogy itt lehet és az emberek is értékelik, ez pedig így jó. Reméljük, ez még sokáig így is marad.”

Kapcsolódó tartalom

A Ligakupa nyolcaddöntőit az október 30-i héten rendezik.

 

 

Borítókép: Jürgen Klopp és Szoboszlai Dominik (Fotó: EPA)

További tartalmak