Musorujsag
Élő Eredmények

„Ez a Roma legrosszabb szezonkezdete, és az enyém is” – Mourinho a csúfos vereség után a két kupadöntőt emlegette

„Ez a Roma legrosszabb szezonkezdete, és az enyém is” – Mourinho a csúfos vereség után a két kupadöntőt emlegette

m4sport.hu
Az AS Roma az újonc Genoa otthonában szenvedett 4–1-es vereséget a Serie A 6. fordulójában. José Mourinho csapata csupán 5 pontot gyűjtött eddig, és a 16. helyen áll az olasz bajnokság tabelláján.

Hat forduló után egyetlen győzelmet tud felmutatni az AS Roma, de a csapat vezetőedzője, José Mourinho nem hazudtolta meg magát a Genoa otthonában 4–1-re elveszített mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„Igen, ez a Roma legrosszabb szezonkezdete, és az enyém is vezetőedzőként. Viszont, ha én nem vagyok, akkor a Romának soha nem lett volna esélye két egymást követő európai kupadöntőt játszani” – mondta Mourinho.

A Roma 2022-ben megnyerte a Konferencia-ligát, majd az Európa-liga budapesti döntőjében tizenegyespárbaj után szenvedett vereséget a Sevilla ellen.

Kapcsolódó tartalom

Mourinho a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy bár rosszul kezdték a mérkőzést, a bekapott gól után jól reagáltak és egyenlíteni tudtak a Genoa ellen. Azonban Diego Llorente sérülése zavart okozott. Amikor újra hátrányba kerültek, kénytelen volt lecserélni a sárga lappal játszó Gianluca Mancinit is.

„A harmadik góljukkal eldőlt, de a negyedik már nem igazán tükrözi azt, ami az egész mérkőzésen történt” – mondta.

„Nézzék meg, hány meccset nyertünk Chris Smaling nélkül, amikor bizonyos játékosok hiányoznak, elveszítjük a szilárdságunkat, de azt állítani, hogy ennek, vagy annak a játékosnak a kiválása miatt van, nem helyes. A védekező stabilitásunk hiánya a csapat egészének köszönhető” – ecsetelte a vezetőedző. „Nem Rui Patriciora akarom fogni, inkább arra, amin keresztülmegyünk, de minden olyan lövés, ami eltalálja a kapunkat, gól lesz. Ma is ezt láthattuk, a Genoa első próbálkozása bement. Aztán a második is.”

José Mourinho (EPA/LUCA ZENNARO)

Mourinho hozzátette, jelenleg ez a csapatuk, nincs idő siránkozásra, tovább kell lépniük.

„Az is lehet, hogy a kimutatom az érzéseimet a színfalak mögött, mert ez nagyon megvisel érzelmileg, a szurkolókkal való kapcsolatomat nézve különösen” – mondta.

Borítókép: EPA/LUCA ZENNARO

További tartalmak