Musorujsag
Élő Eredmények

Dermesztő jelenet az Ajax meccsén: elájult, a pályán élesztették újra a Waalwijk kapusát

Dermesztő jelenet az Ajax meccsén: elájult, a pályán élesztették újra a Waalwijk kapusát

MTI
A hajrában félbeszakadt a Waalwijk-Ajax Amsterdam mérkőzés a holland labdarógó-bajnokság szombati játéknapján, mert a hazaiak kapusa, Etienne Vaessen ütközött Brian Brobbeyvel, a vendégek támadójával és mozdulatlanul a földön maradt.

Frank van Mosselveld, a Waalwijk igazgatója úgy nyilatkozott a NOS televízióban, hogy az orvosi stáb azonnal megkezdte az újraélesztést, de kiderült, hogy az ütközéstől vesztette el az eszméletét a 28 éves játékos, akit később kórházba szállítottak.

„Szívproblémára lehetett gondolni, de úgy tűnik, nem az” – mondta van Mosselveld, hozzátéve, hogy Brobbery – aki lendületből keresztülfutott a vetődő Vaessenen – gyakorlatilag kiütötte a kapust, aki visszanyerte eszméletét, mielőtt hordágyra tették volna, ugyanakkor nem tudta, hogy mi történt vele és hogy hol van.

A kezelés alatt a könnyeikkel küszködő játékosok körülállva eltakarták a földön fekvő kapust. Az Ajax utóbb közösségi oldalán üzent neki: „Veled vagyunk, Etienne”.

A meccset 3-2-es Ajax-vezetésnél a 84. percben lefújták.

Borítókép: epa10893034 Players and personnel surround RKC Waalwijk goalkeeper Etienne Vaessen after his injury during the Dutch Eredivisie match between RKC Waalwijk and Ajax Amsterdam, in Waalwijk, the Netherlands, 30 September 2023. EPA/OLAF KRAAK

További tartalmak