Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Videó: az angol játékvezetői bizottság elismerte, hogy a VAR igazságtalanul vett el egy gólt a Liverpooltól

m4sport.hu
Az angol játékvezetői bizottság beismerte, hogy a videobíró hibázott, amikor les címén érvénytelenítette Luis Díaz gólját a Premier League 7. fordulójában rendezett Tottenham–Liverpool mérkőzésen.

A liverpooli gárda már a 26. percben emberhátrányba került, Curtis Jones VAR-vizsgálat után kapott sárga lap helyett pirosat. Nyolc perccel később Luis Díaz lépett ki és talált a Spurs hálójába, a játékvezető viszont les címén visszavonta a találatot, amit a videobíró is jóváhagyott – a felvételek alapján egyértelműen hibásan. A tévedést a A PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) a mérkőzést követően elismerte:

A PGMOL elismeri, hogy a Tottenham Hotspur–Liverpool mérkőzés első félidejében jelentős emberi mulasztás történt. A Luis Díaz által szerzett gólt a játékvezetők helyszíni csapata les miatt érvénytelenítette. Ez egyértelmű és nyilvánvaló hiba volt, és a gólt a VAR beavatkozásával meg kellett volna ítélni . A VAR azonban elmulasztotta a beavatkozást” – idézte a Sky Sports a közleményt.

A Liverpool meccsösszefoglalójában a 27. másodperctől látható az ominózus jelenet:

A nap folyamán kiderült, hogy a videószobában azt hitték, a pályán gólt ítélt a játékvezető, és egyértelmű volt a helyzet, így jelezték, hogy nem írják felül a döntést. Holott Simon Hooper eredetileg érvénytelenítette a gólt, a téves megerősítés után pedig ehhez tartotta magát. A PGMOL friss döntése nyomán a VAR-szobában ténykedő Darren England és Dank Cook a vasárnapi és a hétfői PL-mérkőzésen nem működhet közre.

A Liverpool végül megfizetett a hibáért, hiszen később hiába egyenlített Gakpo révén, a találkozó végén Matip öngóljával elbukta a mérkőzést. Szoboszlai Dominik végig pályán volt, s komoly szerepet is játszott a Pool találatában, hiszen az ő beadása után került a labda a gólt szerző Gakpóhoz.

A súlyos hibára egyébként Jürgen Klopp is reagált.

„Kit segít ez most? Nem kapunk érte pontokat. Azt gondoltuk, hogy a VAR megérkezése talán könnyebbé teszi a dolgokat” – fogalmazott a német szakember.

Hét forduló után a Tottenham a második helyen áll a Premier League-ben, egy ponttal lemaradva az éllovas Manchester Citytől, míg a Liverpool a negyedik egy ponttal a Hotspur és az Arsenal mögött.

További tartalmak