Musorujsag
Élő Eredmények

A Liverpool közleményt adott ki, elfogadhatatlannak tartja a VAR szombati hibáját

A Liverpool közleményt adott ki, elfogadhatatlannak tartja a VAR szombati hibáját

m4sport.hu
Hivatalos közleményt adott ki a Liverpool labdarúgócsapata, melyben a klub úgy fogalmaz: elfogadhatatlan a VAR szombati hibája, melynek következményeként a „vörösöktől” szabályos találatot vett el a játékvezető.

 

Az, hogy óriási tévedés történt, már nem titok, vasárnap ugyanis maga a játékvezetői bizottság (PGMOL) ismerte el, hogy hibázott a Tottenham–Liverpol rangadón – mint ismert, a 34. percben Luis Díaz lépett ki és talált a Spurs hálójába, a játékvezető viszont les címén visszavonta a találatot, amit a videobíró is jóváhagyott – a felvételek alapján egyértelműen hibásan.

Kapcsolódó tartalom

A Liverpool meccsösszefoglalójában a 27. másodperctől látható az ominózus jelenet:

A történtek felkorbácsolták a kedélyeket, a játékvezetői bizottság közleményére pedig azóta a Liverpool is reagált: a klub elfogadhatatlannak tartja a történteket.

„Nyilvánvaló, hogy a szabályok helyes alkalmazása nem történt meg, ez a sportszerűség aláásását eredményezte. Elfogadjuk a nyomást, ami a játékvezetőkre nehezedik, de ezt a nyomást a VAR megléte állítólag enyhíti, nem pedig súlyosbítja, ezért sem kielégítő, hogy nem biztosítottak elegendő időt a helyes ítélet meghozatalához, s az, hogy nem történt későbbi beavatkozás. Az is elfogadhatatlan, hogy az ilyen hibákat »jelentős emberi baki« kategóriába sorolják. Minden eredményt csak a megfelelő áttekintéssel és a teljes átláthatósággal kell megállapítani. Ez létfontosságú a jövőbeli döntések szempontjából. Megvizsgáljuk a rendelkezésre álló lehetőségeket, tekintettel a megoldás egyértelmű szükségességére” – olvasható a Liverpool kommünikéjében.

A rangadót végül a Tottenham nyerte 2–1-re, Szoboszlai Dominik végigjátszotta a mérkőzést.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Liverpool FC / Youtube

További tartalmak