Musorujsag
Élő Eredmények

Bezárták az athéni Olimpiai Stadiont, Kleinheislerék nem játszhatnak otthon az El-ben

Bezárták az athéni Olimpiai Stadiont, Kleinheislerék nem játszhatnak otthon az El-ben

MTI
Bezárták az athéni Olimpiai Stadiont, miután kiderült, hogy a tetőszerkezete nincs megfelelő állapotban, így egyelőre bizonytalan, hogy Kleinheisler László labdarúgócsapata, a Panathinaikosz hol játssza majd hazai nemzetközi kupamérkőzéseit a közeli jövőben.

Az Athéni Olimpiai Sportközpont (OAKA) bejelentése szerint a legutóbbi statikai vizsgálatokon bukkantak problémákra a közel 70 000 néző befogadására alkalmas aréna üveg és fém tetőszerkezetében. A 1982-ben épült, majd a 2004-es nyári olimpiára teljesen felújított aréna mellett hasonló okokból a pályakerékpáros olimpiai velodromot is bezárták.

A stadionbezárás a Panathinaikoszt csak részben érinti, mivel a bajnokságban az Aposztolosz Nikolaidisz Stadionban játssza hazai meccseit. A nemzetközi porondon viszont az Olimpiai Stadionban fogadta riválisait, másfél hete ott győzte le 2-0-ra a Villarrealt az Európa-liga csoportkörének első fordulójában. Az El-ben október 26-án a Stade Rennes, december 14-én pedig a Makkabi Haifa játszik Athénban.

A Görög Olimpiai Bizottság a biztonsági gondok gyors megoldására szólított fel, azt hangsúlyozva, hogy ha szükséges, azonnal kezdődjenek meg a helyreállítási munkálatok.

Borítókép: Az athéni Olimpiai Stadion (Fotó: EPA/ALEXANDROS BELTES)

További tartalmak