Musorujsag
Élő Eredmények

A Liverpool kikérte a VAR hangfelvételét a szabályos gól elvétele után

A Liverpool kikérte a VAR hangfelvételét a szabályos gól elvétele után

MTI
Szoboszlai Dominik klubja, az FC Liverpool bekérte az eset hangfeltételét azután, hogy súlyos videóbírós hiba miatt megfosztották egy szabályos góltól a szombati, Tottenham Hotspur elleni angol futballbajnoki mérkőzésen.

A találkozót az utolsó percben esett öngóllal a házigazda londoniak nyerték 2-1-re, a Vörösök két kiállítás miatt kilenc emberrel fejezték be a küzdelmet.

Kapcsolódó tartalom

A vendégek már emberhátrányban voltak, amikor Luis Díaz a 34. percben – 0-0-s állásnál – szabályos gólt szerzett, a bíró azonban les miatt ezt nem adta meg és a VAR sem avatkozott közbe. Később kiderült, azért, mert a videószobában azt hitték, a pályán gólt ítélt a játékvezető, és egyértelmű volt a helyzet, így jelezték, hogy nem írják felül a döntést. A játékvezetőket, a mérkőzések hivatalos közreműködőit tömörítő szervezet (Professional Game Match Officials Limited, PGMOL) elismerte, hogy „jelentős emberi tévedés” történt.

A Liverpool meccsösszefoglalójában a 27. másodperctől látható az ominózus jelenet:

A Liverpool előbb elfogadhatatlannak nevezte a hibát, majd hivatalos igényt nyújtott be a PGMOL-hoz, melyben a VAR hangfelvételeit követeli. Jürgen Klopp vezetőedző a meccs után sportszerűtlen körülményekről és őrült döntésekről beszélt.

Kapcsolódó tartalom

Hét forduló után a Tottenham a második, a Liverpool pedig a negyedik helyen áll a Premier League-ben.

Borítókép: Szoboszlai Dominik vigasztalja Virgil van Dijkot a Tottenham elleni meccs után (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

További tartalmak