Musorujsag
Élő Eredmények

Varga Barnabás: Mindig hiányérzet van az emberben, ha hosszabbításban hagy ott két pontot

Varga Barnabás: Mindig hiányérzet van az emberben, ha hosszabbításban hagy ott két pontot

m4sport.hu
A zöld-fehérek játékosai a meccs után még csalódottak voltak, de péntekre valószínűleg értékelni tudjál majd a Firenzében szerzett pontot.

A Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott csütörtökön az idén döntős olasz Fiorentina vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában, de így is élen maradt a négyesében.

Varga Barnabás idénybeli 17. góljával juttatta előnyhöz a zöld-fehéreket 25 perc után, a második félidő elején pedig a francia Ibrahim Cissé fejelt a hazai kapuba. A firenzei együttes aztán a 60. percben végrehajtott hármas csere után átvette az irányítást, majd a cseh Antonin Barak fejesével szépített is, a hosszabbításban pedig a francia Jonathan Ikoné találatával egyenlített.

Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, az edzőnk jó taktikát talált ki. A második félidőben 2-0-ás előnyben el is fáradtunk kicsit. Nyilvánvaló volt, hogy a hajrában be fognak szorítani minket. Az első félidőben több helyzetünk is volt, de a másodikban is akadtak lehetőségek, volt egy kapufánk is. Mindig hiányérzet van az emberben, ha hosszabbításban hagy itt két pontot” – összegzett a találkozó után a zöld-fehérek első góljának szerzője, Varga Barnabás.

Kapcsolódó tartalom

A csapatkapitány Dibusz Dénes több remek passzt is adott válogatottbeli csapattársának, mint elmondta, érkezése óta van teteje a csapatnak. „Tudtuk, hogy a Fiorentina letámadással játszik, így próbáltuk kikerülni, hogy ne kelljen a veszélyzónában tartani a labdát, tudtuk, hogy elől jól meg tudja tartani a labdákat. Úgy gondolom, hatvan percig jól nézett ki a játékunk, mindenben felvettük a versenyt egy Serie a csapattal” – mondta a válogatott kapus.

(fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Elárulta, edzőjük már a meccs előtt mondta nekik, nem biztos, hogy végig fogják bírni az iramot. „Megtettük ami tőlünk telt, de az utolsó 20-25 percben több lehetőségük is volt, szerencsére a labda többször is a kapufa külső élére pattant. Döntő volt, hogy olyan minőséget tudtak becserélni, amivel tudtak javítani a játék tempóján és minőségén is” – összegzett Dibusz.

Sigér Dávid elmondta, a mérkőzés előtt úgy látszott, mintha a Fiorentina játékosai túl nagy önbizalommal érkeznének, ezért kiváló alkalomnak tűnt az összecsapás arra, hogy meglepjék őket. Hozzátette, érződött a minőség az olasz csapaton, de az első félidőben a Ferencváros volt veszélyesebb. „Az történt a pályán, amit mi akartunk, az első félidőt bármikor aláírnám” – fogalmazott.

A középpályás szerint a második félidőben „elfogytak”, míg a Fiorentina minőségi játékosok behozatalával tudott gyorsítani a játékon. Amikor pedig elkezdtek fáradni a zöld-fehérek, próbálták kicsit visszább venni a feltolt védekezést, de azzal nagyon magukra húzták az ellenfelet.

Egy kicsit dörzsöltebbnek kell lenni, ilyenkor az embert kell nézni, aki mellettünk van és gólt szerezhet. Egy picit gengszternek lenni, és amikor a labdával találkoznak, akkor ütközni egyet. Lehet, hogy nem nyerem meg a párharcot, de nem tud felugrani. Nyilván ez nagyon nehéz, gyakorolni kell, nagy nyomás alatt voltunk, de ezért van egy kicsit hiányérzetem, mert nagyon sokat tettünk érte és le is zárhattuk volna a mérkőzést egy harmadik góllal” – fogalmazott Sigér Dávid.

Borítókép: Firenze, 2023. október 5. A ferencvárosi Varga Barnabás (j) és Luca Ranieri, az olasz csapat játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában játszott Fiorentina - Ferencvárosi TC mérkőzésen a firenzei Artemio Franchi Stadionban 2023. október 5-én. MTI//Szigetváry Zsolt

További tartalmak