Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi: Az első félidőben mutatott teljesítmények alapján 7-8 embert lecserélhettem volna a szünetben

Marco Rossi: Az első félidőben mutatott teljesítmények alapján 7-8 embert lecserélhettem volna a szünetben

m4sport.hu
Az első félidőt látva nem panaszkodhatunk az eredményre – nyilatkozta a 2-2-re végződő litván-magyar Európa-bajnoki selejtezőt követő sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány, aki szerint a magyar válogatott „nem a zsenik csapata, hanem fejlődni vágyó fiataloké, akik lépésről lépésre tanulnak”.

A Rossihoz intézett első kérdés Szoboszlai Dominik pozíciójára vonatkozott, a csapatkapitány a megszokottól eltérően a középpálya közepén, amolyan mélységi játékmesterként kezdett, amitől azt várta a szövetségi kapitány, hogy ezáltal több lehetőség adódik az összjátékra a középpályán, de mint megjegyezte, „erre nem ez az este volt a legjobb alkalom”.

„Gyakorlatilag lemaradtunk az első félidőről” – jelentette ki, elismételve, amit az M4 Sportnak is nyilatkozott: túl sok helyet hagytak a hazaiaknak, akik két góllal büntették ezt meg az első félidőben, de a szünetben eszközölt változtatások egyértelműen megváltoztatták a meccs képét.

„Sok-sok lehetőséget puskáztunk el, de az első félidőt látva természetesen nem panaszkodhatunk. Meg kell értenünk, hogy – ahogyan a Szerbia elleni meccs után is mondtam –, hogy még kell előre lépnünk. Ezt ma megtettük. Persze, nem örülünk, mert biztosítani akartuk az Eb-részvételt ma, de ahogy korábban is fogalmaztam, mi nem a zsenik csapata vagyunk, hanem fejlődni vágyó fiataloké, akik lépésről lépésre tanulnak.”

Kapcsolódó tartalom

„Nagyon jó úton haladunk, egy emelkedő fejlődési pályán, de nem gondolhatjuk, hogy ez töretlen. Néha megtorpan egy kicsit az ember, fúj egyet, hogy aztán onnan folytassa. Erre készülünk Bulgária ellen” – mondta.

Elárulta, a félidőben azt kérte a kicsit haloványabban játszó Szoboszlaitól, hogy húzódjon ki a bal oldalra, 10-es pozícióba, „mert az eddig működött”, de nemcsak vele nem volt elégedett: „az első félidőben mutatott teljesítmények alapján 7-8 embert lecserélhettem volna a szünetben” – fűzte hozzá, kiemelve a csapat mentalitását és győzni akarását, hogy kétgólos hátrányból, egy igencsak rosszul sikerült félidő után is felállt.

A litvánokról beszélve elmondta, szinte tökéletesen játszottak az első 45 percben, elvették az élét a magyarok játékának, agresszívak voltak, a párharcoknál jól éltek a fizikális fölényükkel, és nagyon jól támadtak le.

Kapcsolódó tartalom

Elárulta, a félidőben azt kérte a kicsit haloványabban játszó Szoboszlaitól, hogy húzódjon ki a válogatottban megszokott helyére, a bal oldalra, támadó pozícióba, „mert az eddig bevált”, de nemcsak vele nem volt elégedett: „az első félidőben mutatott teljesítmények alapján 7-8 embert lecserélhettem volna a szünetben” – fűzte hozzá.

„Egy változás volt a Szerbia elleni kezdőhöz képest és megváltoztattuk Dominik pozícióját, nem gondolnám, hogy ezek miatt játszottunk így az első félidőben. De természetesen azért is teljes egészében vállalom a felelősséget” – így Rossi, aki arról is beszélt, szabad kezet adott a szélső támadóinak, már ami azt illeti, hogy a jobb vagy bal oldalon játszanak.

„Szabadon mozoghattak, válaszhattak bal és jobb oldal között. Egymás között döntötték el. A mi játékunk szerepkörökről szól, nem pozíciókról – magyarázta. – Ami szerintem kulcs volt, hogy Roli is más pozícióba került, és onnantól kezdve négyszer vagy ötször is meg tudta bontani a védelmet, ő harcolta ki a büntetőt, és nem is tudom, hány lehetőséget teremtett. Loic ugyanakkor ma nem játszott olyan jól, mint legutóbb, a belső védőink viszont a meccs legjobbjai voltak. Meccs előtt aggasztott bennünket, hogyan pótoljuk Willit (Orbán), hiszen ő természetesen mindig nagyon hiányzik, ha nem játszik, de ma jól megoldották a feladatot a hátvédeink”

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Kaunas, 2023. október 17. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozik a sajtónak a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Litvánia - Magyarország mérkőzés után a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban 2023. október 17-én. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak