Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtóhír: a Milan meccseire is fogadott, hosszas eltiltást kaphat a Newcastle-nek eladott Tonali

Sajtóhír: a Milan meccseire is fogadott, hosszas eltiltást kaphat a Newcastle-nek eladott Tonali

m4sport.hu
A Sky Sports értesülései szerint az elmúlt napokban fogadási botrányba keveredett Sandro Tonali kedden elismerte, hogy egykori csapata, a Milan mérkőzéseire is fogadott, emiatt hosszas eltiltásra számíthat.

 

Olaszországban néhány napja robbant ki az a fogadási botrány, amibe azóta több válogatott labdarúgó is belekeveredett: első körben a Juventust erősítő Nicoló Fagiolit kedden el is meszelte öt hónapra (emellett 12 500 eurós bírságot is kapott) a szövetség (FIGC), rajta kívül egyelőre Nicoló Zaniolo (Aston Villa) és Sandro Tonali neve tudódott ki.

A rendőrségi kihallgatáson Zaniolo és Tonali is elismerte, hogy tiltott fogadásokban szoktak részt venni, utóbbi pedig kedden, az olasz szövetséggel való beszélgetés során azt is bevallotta, volt rá példa, hogy még a Milan játékosaként a piros-feketék mérkőzésére is rakott fel pénzt: olyanokra is fogadott, amin pályára lépett, de olyanokra is, amin nem játszott – állítja a Sky Sports.

Kapcsolódó tartalom

A portál hozzáteszi: a Newcastle erről az információról nem tudott, a hallottakon „megdöbbent és meglepődött”, az angol klub ugyanakkor egyelőre nem kommentálta hivatalosan a dolgot.

Amennyiben a Sky Sports értesülései helytállóak, nagy bajba kerülhet Tonali, ez ugyanis súlyosbító tényező az ügyében, s a FIFA szabályzatának értelmében akár 3 évre is eltilthatják a futballtól.

Azt ugyanakkor nem árt megjegyezni, a 23 esztendős játékosra aligha szabják ki ezt szankciót, mivel a bűnösségét elismerte, emellett jelezte, mindenben együttműködik a hatóságokkal és segíti a nyomozást – mivel ezek enyhítik a körülményeket, az olasz média szerint Tonali esetében a legrosszabb esetben is egyéves eltiltással kell számolni.

Kapcsolódó tartalom

Úgy tűnik, hogy a Milan egyébként a lehető legjobbkor adta el egyik legnagyobb sztárját, amikor a nyáron 70 millióért elpasszolta a Newcastle-nek – a milannews.it jelentése szerint az olasz együttes egyébként nem tudott Tonali játékfüggőségéről, ha viszont ennek az ellenkezője bebizonyosodna, a Newcastle beperelhetné a piros-feketéket.

 

Borítókép: epa08933619 Torino's Simone Zaza (L) in action against AC Milan's Sandro Tonali during the Italian Cup round of sixteen soccer match between AC Milan and Torino FC at the Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 12 January 2021. EPA/MATTEO BAZZI

További tartalmak