Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: az olasz szövetség 10 hónapra elmeszelte a tiltott fogadáson kapott Sandro Tonalit

Hivatalos: az olasz szövetség 10 hónapra elmeszelte a tiltott fogadáson kapott Sandro Tonalit

m4sport.hu
Az Olasz Labdarúgó Szövetség 10 hónapos eltiltással sújtotta Sandro Tonalit, a Newcastle válogatott sztárját.

 

A büntetés tényét Gabriele Gravina, az FIGC elnöke erősítette meg egy csütörtöki ülést követően – Sandro Tonalinak a 10 hónapos eltiltás mellett további 8 hónapig rehabilitációs programra kell járnia, emellett legalább 16 alkalommal köteles lesz a nyilvánosság előtti megjelenésre is.

„Az olasz szövetség ügyésze és Tonali megállapodásra jutott, ezt pedig én már jóvá is hagytam – idézi Gravinát a Sky Sports Italia. – A megegyezés 10 hónapos eltiltásról, valamint rehabilitációs tevékenységről, illetve nyilvános megjelenésekről szól. A szabályok alapvetően néhány éves eltiltást írnának elő, de ezeknél az eseteknél akadhatnak enyhítő körülmények. A srácok minden várakozáson felüli együttműködést tanúsítottak, így mi továbbra is betartjuk a korábban elfogadott szabályokat.”

Kapcsolódó tartalom

Tonali október közepén – az eset kirobbanásakor – elismerte, hogy tiltott fogadásokban szokott részt venni, és  azt is bevallotta, volt rá példa, hogy még a Milan játékosaként a piros-feketék mérkőzésére is rakott fel pénzt. Tette ezt olyankor, amikor nem játszott, de olyan meccsekre is fogadott, melyeken pályára lépett.

Korábban úgy tűnt, a FIFA szabályzatának értelmében akár 3 évre is eltilthatják a futballtól, de mivel mindent beismert, várható volt, hogy rövidebb idejű büntetést kap. Az eltiltás életbe lépése azt jelenti, hogy a 23 esztendős sztárnak nemcsak a Premier League mostani szezonját, de a jövő évi németországi Európa-bajnokságot is biztosan ki kell hagynia, s 2024 augusztusában térhet vissza a pályára.

Kapcsolódó tartalom

A középpályás egyébként csereként játszott a Newcastle szerdai, Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén.

Amennyiben hinni lehet az olasz médiának, a friss eltiltás óriási indulatokat váltott ki a Newcastle-nél, amely a nyáron 70 millió eurót fizetett a Milannak az olasz válogatott játékosért – a hírek szerint az angolok kártérítési perrel fenyegetik a milánói alakulatot a történtek után.

Nem Tonali volt a vizsgálat első „áldozata”: az FIGC néhány napja már a Juventust erősítő Nicoló Fagiolira is lecsapott, akit hét hónapra tiltott el a szervezet.

Kapcsolódó tartalom

 

Borítókép: epa10939420 Sandro Tonali of Newcastle looks on during the UEFA Champions League Group F match between Newcastle United and Borussia Dortmund in Newcastle, Britain, 25 October 2023. EPA/ADAM VAUGHAN

További tartalmak