Musorujsag
Élő Eredmények

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy Szaúd-Arábia rendezi a 2034-es foci-vb-t

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy Szaúd-Arábia rendezi a 2034-es foci-vb-t

MTI
A korábbi érdeklődés ellenére az ausztrál szövetség (FA) bejelentette, nem áll szándékában megrendezni a 2034-es labdarúgó-világbajnokságot, így Szaúd-Arábia lehet a befutó.

 

James Johnson elnök kedden azt mondta: minden tényezőt megvizsgáltak és inkább a 2026-os női Ázsia Kupa, illetve a 2029-es klubvilágbajnokság vendégül látására koncentrálnak.

A nemzetközi szövetség (FIFA) október elején jelezte, hogy az október 31-i határidőig ázsiai és óceániai érdeklődőket vár a rendezési jog iránt. Szaúd-Arábia gyakorlatilag azonnal bejelentkezett a 2034-es vb-rendezésére, és mivel a térségből rajtuk kívül csak az ausztrálok érdeklődtek, jó eséllyel az arab ország lesz a házigazdája a 11 év múlva esedékes tornának.

Kapcsolódó tartalom

A nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsa október elején közölte, a 2030-as vb-t Spanyolország, Portugália és Marokkó láthatja vendégül, de az első három mérkőzésnek – centenáriumi ünnepséggel egybekötve – Uruguay, Argentína és Paraguay ad otthont, mivel az első vb-t 1930-ban Uruguayban rendezték.

A következő, 2026-os – már nem 32, hanem 48 csapatos világbajnokságnak – Kanada, az Egyesült Államok és Mexikó lesz a házigazdája. A tavalyi argentin sikerrel zárult tornát Katarban rendezték novemberben és decemberben.

 

Borítókép: EPA/Noushad Thekkayil

További tartalmak