Musorujsag
Élő Eredmények

„Ezt nehéz megemészteni” – Gulácsi az RB Leipzig kupabúcsúja után

„Ezt nehéz megemészteni” – Gulácsi az RB Leipzig kupabúcsúja után

MTI
Gulácsi Péter keserűen értékelt, miután csapata, a címvédő RB Leipzig már a második fordulóban búcsúzott kedden a labdarúgó Német Kupában.

 

Az elmúlt két szezonban kupagyőztes lipcseiek 1–0-ra kikaptak a VfL Wolfsburg otthonában, a kapus végigvédte a találkozót, a másik magyar légiós, a sérülése után gyógyuló Willi Orbán viszont még nem szerepelt. A vendégek Yussuf Poulsen kiállítása miatt az 56. perctől emberhátrányban futballoztak.

„Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz – kezdte visszatekintését Gulácsi a Leipzig honlapján. – A Wolfsburg remekül védekezett, nem tudtunk sok helyzetet kidolgozni. Mi irányítottuk a játékot még akkor is, amikor tíz emberre fogyatkoztunk, de nem tudtunk elég helyet kialakítani a veszélyes támadásokhoz.”

A hálóőr – aki csaknem egyéves kihagyás után fokozatosan jut egyre több lehetőséghez – kiemelte, rendkívül csalódottak, mivel tudják, hogy milyen jó érzés kupadöntőt vívni.

„Az utóbbi öt évben négyszer jutottunk be a berlini fináléba, úgyhogy ezt most nagyon nehéz lesz megemészteni” – tette hozzá Gulácsi.

A Leipzig legközelebb szombaton délután lép pályára, amikor a Bundesliga 10. fordulójában Mainzba látogat.

Német Kupa, a 16 közé jutásért:
Homburg (IV. osztályú ) – Fürth (II.) 2–1
VfB Stuttgart – Union Berlin 1–0
Wolfsburg – RB Leipzig 1–0

 

Borítókép: MTI/AP/Michael Sohn

További tartalmak