Musorujsag
Élő Eredmények

Ádám Martin: Nem az egyének döntenek, csapatként kell kijutnunk az Eb-re

Ádám Martin: Nem az egyének döntenek, csapatként kell kijutnunk az Eb-re

m4sport.hu/MTI
Már tudja, milyen szerep hárulhat rá a magyar válogatottban a Bulgária és a Montenegró elleni Eb-selejtező során Ádám Martin, aki szerint felesleges túlzott jelentőséget tulajdonítani egy-egy játékosnak, hiszen így is, úgy is csapatként kell kijutniuk a németországi Európa-bajnokságra.

Második koreai idényében második bajnoki aranyát nyerte az Ulszan Hyundai és a magyar válogatott támadója, Ádám Martin, aki a közmédiának elárulta, a története negyedik bajnoki címét ünneplő csapat egyértelműen azzal céllal vágott neki szezonnak, hogy megvédi címét.

Amondó, egy kisebb, általa a nagy nyári hőségnek és kíméletlen páratartalomnak tulajdonított hullámvölgyet leszámítva kellően stabil teljesítményt is nyújtottak, noha a csatár szerint nem volt olyan könnyű mutatvány, mint amire a 10 pontos előnyből következtethetnénk.

Kapcsolódó tartalom

„Nagyon jól indultunk az elején, talán 15 pontos előnyünk is volt tizenvalahány meccs után. Aztán belekerültünk egy kisebb hullámvölgybe, az nehezebb időszak volt, de nemcsak nekünk, másoknak is. A végére azért kisimultunk. (…) Jó kis csapatunk van, megérdemeltük ezt a bajnoki címet” – összegezte a K League 1 eddigi történéseit.

Ádám elmondta, szó sincs arról, hogy elszállt volna velük a ló a címvédés után, nem volt ünneplés a bajnoki cím bebiztosítása után, csendesen teszik tovább a dolgukat. Annál is inkább, mert egyrészt még tart a bajnokság (három találkozó van hátra), másrészt az ázsiai Bajnokok Ligája még javában zajlik, az Ulszan pedig versenyben a vélhetően még továbbjutást érő második helyért (a tíz csoportelső mellett hat második is továbbjut a nyolcaddöntőbe).

A 29 éves csatár tíz gólt és hat gólpasszt szorgoskodott eddig össze az idény során, „ami nyilván lehetne jobb is”, de úgy véli, „mikor játszott, kihozta magából a maximumot”. Hozzátette, a csapat is kicsit mást játszik, mint az előző szezonban, ami nyilván az ő játékára, szerepére is kihatással van, de ez például a gólpasszai számát pozitívan befolyásolta.

Kapcsolódó tartalom

Nem gondol klubváltásra – télen legalábbis biztosan nem -, és a nyári átigazolási időszakból kiindulva, amikor sok kérője volt, „nem hiszi, hogy bármilyen ajánlatot is elfogadna érte a klub, mert a vezetőedző eléggé ragaszkodik hozzá”.

Ádám Martin ezúttal is ott van az Eb-selejtező zárására készülő válogatott keretében, és Varga Barnabás, valamint Sallai Roland hiányzásával jó esélye van, hogy a kezdőben találja magát.

„Rossz számot hívtál, ha ezt akarod megtudni – reagált mosolyogva arra a kérdésre, milyen összetételben léphet pályára a támadósor Bulgáriában. – Nyilván nehéz pótolni a hiányzókat, de azért vagyunk egy csapat és azért ennyire erős ez a válogatott az utóbbi két-három évben, mert elég erős a keret. Ha kiesik valaki, tudjuk pótolni. Szerintem ezzel nem lesz probléma, és egyébként sem hiszem, hogy az egyének döntenek. Csapatként kell együtt dolgoznunk, és csapatként kell kijutnunk az Európa-bajnokságra jövő csütörtökön.”

Hangsúlyozta, sokat dolgozik azért, hogy rendszeresen tagja legyen a válogatott keretnek, Marco Rossi szövetségi kapitánnyal pedig folyamatosan tartja a kapcsolatot, és örül neki, hogy az olasz szakember számít rá.

Kapcsolódó tartalom

„Most is beszéltem már vele a kerethirdetés előtt és után is. Lehet, hogy én már tudom, milyen szerepem lesz a következő két mérkőzésen, de nem árulhatom el, vagy nem akarom elmondani. Majd meglátjuk” – nyilatkozta.

A támadó arról is beszélt, „nagy érvágásnak” tartja, hogy a magyar szurkolók nem lehetnek ott Bulgáriában, de a zárt kapus mérkőzés előnyeként fogalmazta meg, hogy a pályán jobban hallják majd egymás hangját.

„Nagyon nagy dolog, hogy eljutottunk ide, hogy egyenes ágon juthatunk ki az Európa-bajnokságra. Ehhez egy pont kell két meccs alatt. Nyilván szeretnénk már a bolgárok ellen lerendezni, hogy ne az utolsó meccsen kelljen izgulni. Úgyhogy így állunk bele!”

A csoportjában veretlenül éllovas magyar csapat jövő csütörtökön Plovdivban Bulgária, három nappal később a Puskás Arénában pedig Montenegró ellen lép pályára, és ha a két meccsen egyetlen pontot szerez, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül kijut a jövő nyári németországi kontinensviadalra. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Budapest, 2023. március 27. Szoboszlai Dominik, Ádám Martin és Sallai Roland (b-j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak