Musorujsag
Élő Eredmények

Edzőváltás a Napolinál

Edzőváltás a Napolinál

MTI
Menesztették az olasz labdarúgó-bajnokságban címvédő Napoli vezetőedzői posztjáról Rudi Garciát, akinek helyére Walter Mazzarri érkezett.

Az 59 éves Garcia elküldésére azután került sor, hogy a nápolyi együttes vasárnap hazai pályán kikapott 1–0-ra az Empolitól, így 12 forduló után a negyedik helyen áll a Serie A-ban és 10 ponttal marad el az éllovas Internazionalétól.

A Napoli kedden az X – korábban Twitter – közösségi oldalon számolt be Garcia menesztéséről. A francia edző a nápolyiakat 33 év után bajnoki diadalig vezető Luciano Spallettitől vette át a csapat irányítását a nyári szünetben.

Mazzarri korábban már dolgozott a Napolinál, amellyel 2012-ben Olasz Kupát nyert. A szakember 2009 és 2013 között volt edző Nápolyban, így 10 év elteltével tér vissza a dél-olasz klubhoz.

A 62 éves Mazzarrira már az első mérkőzéseken komoly feladatok várnak, a válogatott szünet után ugyanis a bajnokságban sorrendben az Atalantával, az Internazionaléval és a Juventusszal csap össze a Napoli, amely még Bajnokok Ligája főtáblás rangadón is pályára lép a Real Madrid vendégeként.

Borítókép: Walter Mazzarri - Fotó: EPA/Guillaume Horcajuelo

További tartalmak