Musorujsag
Élő Eredmények

Az Eb-selejtezős rivális szerbek is máshol játszanak, ugyancsak nézők nélkül

Az Eb-selejtezős rivális szerbek is máshol játszanak, ugyancsak nézők nélkül

m4sport.hu
A Belga Labdarúgó Szövetség szerdán hivatalos közleményben jelezte, hogy a válogatott szerbek elleni felkészülési mérkőzése Brüsszel helyett Leuvenben kerül megrendezésre, zárt kapuk mögött.

 

A magyarokkal azonos Eb-selejtezős csoportban lévő Szerbia a sorozat következő körében szabadnapos, Dragan Sztojkovics együttese viszont így is pályára lép, s Belgiummal játszik egy felkészülési mérkőzést.

Igen ám, de a mieinkhez hasonlóan a belgák elleni meccs esetében is nagy változások álltak be, igaz, ezek a módosítások nem a házigazda hibájából történtek meg – a Belga Labdarúgó Szövetség szerdán hivatalos közleményben tudatta, hogy az eredetileg brüsszeli King Baudouin Stadionba kiírt találkozót a rossz időjárás, valamint a pálya rossz állapota miatt áthelyezték a leuveni Den Dreef Stadionba.

Fontos emellett, hogy a találkozón az előzetes tervekkel ellentétben nem lehetnek szurkolók, és zárt kapus lesz.

Persze nem árt megjegyezni, a módosítás aligha változtat nagyot a szerb csapat menetrendjén, Brüsszel és Leuven között ugyanis mindössze 25 kilométer a távolság, így Sztojkovicsékra nem vár jelentősen hosszabb utazás.

A szerb válogatott hét lejátszott selejtezős mérkőzés után 13 ponttal a második helyen áll a G jelű ötösben, csak Marco Rossi együttse előzi meg. Szerbia november 19-én, az utolsó fordulóban Bulgáriát fogadja, s ha nyer, akkor biztosan Európa-bajnoki résztvevő.

 

Borítókép: Budapest, 2023. október 13. A szerb labdarúgó-válogatott edzése a Puskás Arénában 2023. október 13-án. A csapat Magyarország ellen lép pályára az Európa-bajnoki selejtezõsorozatban a Puskás Arénában október 14-én. Középen Dragan Stojkovic szövetségi kapitány. MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak