Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: azonnali hatállyal távozik Schäfer Andrásék vezetőedzője az Union Berlintől

Hivatalos: azonnali hatállyal távozik Schäfer Andrásék vezetőedzője az Union Berlintől

m4sport.hu
Azonnali hatállyal távozik Urs Fischer az Union Berlintől – ezt a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő klub a hivatalos honlapján jelentette be.

 

Hosszas együttműködést ért véget szerdán a berliniek és a szakember között, Urs Fischer ugyanis 2018 nyarán vette át az Union irányítását, melynek kispadján összesen 224 tétmérkőzésen ülhetett.

Az 57 éves tréner rögtön első szezonjában feljuttatta a Bundesligába a Berlint, amely évről évre eredményesebb volt a német élvonalban: a 2019–2020-as szezonban 11., majd 7., 5., végül pedig az előző kiírásban 4. helyen zárt az Union, utóbbi pozíció ráadásul Bajnokok Ligája-csoportkört ért a csapatnak.

A gárda viszont az elmúlt hónapokban rendkívül rossz formát mutatott, elmúlt 14 összecsapásán nem tudott nyerni, ebből 12-t ráadásul el is veszített. A Schäfer Andrást is soraiban tudó Union Berlin jelenleg az utolsó, 18. helyen áll a Bundesligában.

A klub bejelentése szerint ideiglenesen az U19-es korosztályos alakulat trénere, Marco Grote veszi át az irányítást.

 

Borítókép: epa10971604 Union’s head coach Urs Fischer prior the German Bundesliga soccer match between Bayer 04 Leverkusen and 1.FC Union Berlin in Leverkusen, Germany, 12 November 2023. EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

További tartalmak