Musorujsag
Élő Eredmények

Spanyol edzőt neveztek ki a DAC-nál

Spanyol edzőt neveztek ki a DAC-nál

m4sport.hu
A spanyol Xisco Munozt nevezték ki a szlovák labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő DAC vezetőedzőjének.

A dunaszerdahelyi klub tájékoztatása szerint a 43 éves spanyol tréner szerződése az idény végéig szól, de egyéves hosszabbítási opciót is tartalmaz.

Xisco Munoz – teljes nevén Francisco Javier Muñoz Llompart – játékosként a Betis, a Valencia, a Tenerife és a Levante mezét is viselte a spanyol élvonalban, a Valenciával 2004-ben UEFA-kupát nyert. Légiósként a Dinamo Tbiliszinél játszott, amellyel két grúz bajnoki címet szerzett és gólkirály is volt.

Edzői pályafutását is a Dinamónál kezdte 2019-ben, első évben asszisztensként járult hozzá a bajnoki cím elhódításához, 2020-ban már vezetőedzőként vezette aranyéremre a csapatot. A következő idényben az ő irányításával jutott fel a Watford a Premier League-be, 2021 márciusában ő lett a hónap edzője az angol Championshipben. A Watford után megfordult a spanyol a Huescánál, a ciprusi Anorthoszisz Famagusztánál és az angol Sheffield Wednesdaynél is.

A dunaszerdahelyi klub pénteken bontott szerződést Adrian Gulával, aki tavaly június óta 61 tétmérkőzésen ült a sárga-kékek kispadján. A DAC 14 forduló után hét győzelemmel, három döntetlennel és négy vereséggel a hatodik helyen áll a szlovák bajnokságban.

Borítókép: Dunaszerdahely, 2017. november 3. A dunaszerdahelyi felújított Mol Aréna 2017. november 3-án. Háromezer férőhellyel bővült a dunaszerdahelyi FC DAC 1904 futballklub otthona, így már közel tízezer szurkoló láthatja a csapatot a Mol Arénában. MTI Fotó: Krizsán Csaba

További tartalmak