Musorujsag
Élő Eredmények

A pihentetés elmaradt, a sérülés jött – véget ért a spanyol sztár idénye, Eb-szereplése is veszélyben

A pihentetés elmaradt, a sérülés jött – véget ért a spanyol sztár idénye, Eb-szereplése is veszélyben

MTI
Súlyos térdsérülése miatt alighanem véget ért az idény Gavi, az Európa-bajnoki selejtező A csoportját megnyerő spanyol válogatott labdarúgója számára.

Az ibériaiak vasárnap Valladolidban 3-1-re verték Georgiát, de nem örülhettek maradéktalanul a sikernek. A 25. percben ugyanis egy párharcot követően a 19 éves középpályás – aki már 27 válogatottságnál tart – a földön maradt, és az első diagnózis szerint keresztszalag-szakadást szenvedett. Az AS sportnapilap szerint legalább hat-nyolc hónapos kényszerszünet vár rá, így félő, hogy a nyári Eb-t is ki kell hagynia.

Luis de la Fuente szövetségi kapitány a meccs előtt még azt vallotta, a jó játékosoknak nem kell pihentetés, a 90 perc után mégis pályafutása legkeserűbb győzelméről beszélt egyik alapemberének kidőlése miatt, a második gólt szerző Ferran Torres pedig találata után barcelonai klubtársának a mezét tartotta a magasba.

A Kopa-díjas Gavi sérülése nagy érvágás klubcsapatának, a Barcelonának is, amely a válogatott szünet után tervezett újra teljes középpályával működni Pedri és Frenkie de Jong visszatétésével.

Borítókép: EPA/R. GARCIA

További tartalmak