Musorujsag
Élő Eredmények

A Juventus és a Dortmund elől happolta el Lisztest a Frankfurt – sajtóhír

A Juventus és a Dortmund elől happolta el Lisztest a Frankfurt – sajtóhír

m4sport.hu
Német sajtóértesülés szerint a Juventus, a Dortmund és a Mönchengladbach is érdeklődött Lisztes Krisztián iránt, akinek játékjogát végül a Frankfurt szerezte meg.

A Ferencváros szeptember elején jelentette be, hogy Lisztes Krisztián jövő nyártól a német élvonalbeli Eintracht Frankfurtnál folytatja pályafutását. A 18 éves magyar játékos 2029-ig írt alá az egyszeres német bajnok, ötszörös Német Kupa-győztes, valamint kétszeres UEFA-kupa-/Európa-liga-első frankfurti klubhoz.

„Örülünk, hogy csapatunknál üdvözölhetjük őt jövő nyáron, mert intenzitást, dinamikát és gólveszélyt hozhat az Eintrachtba”– fogalmazott Timmo Hardung sportigazgató Lisztes érkezésével kapcsolatban.

A csakfoci.hu szemlézte a német sport1.de cikkét, amely a Frankfurt átigazolási politikájáról szól, kiemelve, hogy az Eintracht erős nyarat produkált a transzferpiacon Ellyes Skhiri, Robin Koch, Willian Pacho, Hugo Larsson, Farés Chaibi és Omar Marmoush érkezésével, a klub hosszú távra tervez, a siker receptje pedig az, hogy megpróbálnak egy lépéssel az anyagilag erősebb konkurencia előtt járni, különösen a tehetségek szerződtetésében.

Ez a törekvés érhető tetten a német lap szerint Lisztes Krisztián megszerzésében is, akire a Frankfurtnak gyorsabban sikerült lecsapnia, mint a Juventusnak, a Borussia Dortmundnak vagy a Borussia Mönchengladbachnak. „Ha a klub kinéz magának egy játékost, akkor keményen lecsap rá és gyorsan lezárja az ügyet” – írja a sport1.de.

Borítókép: Lisztes Krisztián (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

További tartalmak