Musorujsag
Élő Eredmények

Öt válogatottat is olasz szakember vezethet a labdarúgó Európa-bajnokságon

Öt válogatottat is olasz szakember vezethet a labdarúgó Európa-bajnokságon

m4sport.hu
A németországi labdarúgó Európa-bajnokságra kijutott együttesek több mint 20 százalékát olasz szakember vezetheti majd.

Kedden zárulnak a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság selejtezői, de a végleges, 24-es csapatnévsorra csak jövő márciusban, a pótselejtezők után derül fény. Az azonban már most biztosnak tűnik, hogy legalább öt csapatot, a mezőny több mint 20 százalékát olasz szakember irányíthatja.

Kapcsolódó tartalom

Ilyenre korábban még nem volt példa, az eddigi csúcs három szakember volt egy nemzetből, a 2008-as tornán három holland kapitány is volt.  Marco van Basten Hollandiát, Guus Hiddink Oroszországot, míg Leo Beenhakker Lengyelországot irányította.

Most azonban az olasz (Luciano Spalletti), a magyar (Marco Rossi), a belga (Dominici Tedesco), a török (Vincenzo Montella) és a szlovák (Francesco Calzona) együttes is olasz szakember irányításával jutott ki a tornára, és nagy valószínűséggel ott is ők dirigálják majd a csapatukat.

Kapcsolódó tartalom

Bár a sorsolást csak december 2-án tartják, és a kalapok sem véglegesek, de az előzetes várakozások alapján az is elképzelhető, hogy a magyar együttes olyan csoportba kerül – Belgiummal, Szlovákiával és Olaszországgal -, hogy mindhárom ellenfelét olasz edző irányítja.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: MTI/EPA

További tartalmak