Musorujsag
Élő Eredmények

A németek kapitánya az Eb-sorsolásról: Dolgoztam néhány magyar játékossal, tudom, mire képesek

A németek kapitánya az Eb-sorsolásról: Dolgoztam néhány magyar játékossal, tudom, mire képesek

m4sport.hu
A német válogatott nemrég kinevezett szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann érdekesnek nevezte az Eb-házigazda csoportját, melybe Magyarország, Skócia és Svájc került még a szombati sorsoláson. Az RB Leipzig és a Bayern München korábbi vezetőedzője a magyar válogatottat is egy érdekes csapatnak nevezte.

Kapcsolódó tartalom

„Nagyon érdekes csoport, tovább akarunk jutni. A skótok elleni egy nagyon szép nyitány lesz Münchenben, de a többi mérkőzés is izgalmas párharcnak ígérkezik. Nem halálcsoport, de nagyon jó, már a nyitómeccs nagyon kemény lesz. Néhány játékost edzettem a magyar válogatottból, tudom, mire képesek. Magyarország nagyon érdekes futballt játszik, a Svájc elleni pedig egy miniderbi lesz egy közvetlen szomszéd ellen” nyilatkozta a sorslás után Nagelsmann, aki 2023 szeptemberében váltotta Hansi Flicket a német válogatott kispadján, első négy meccsén 1-1 győzelmet és 2 vereséget tud felmutatni, így bőven van mit csiszolnia csapatán a torna előtt.

EPA/FILIP SINGER

Rudi Völler sportigazgató szerint a német válogatott jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy bármelyik ellenfelét lebecsülje, vagy könnyedén vegye. „Ezeknek a napoknak vége”idézi szintén a Kicker.

„Várom a skótok elleni nyitómeccset, biztosan rengeteg szurkolójuk utazik majd a meccsre, remek hangulat lesz és egy kemény összecsapás. Fontos számunkra, hogy jól kezdjük a tornát. Optimista vagyok, szerintem jó Európa-bajnokságunk lehet, ha egy-két dolgon sikerül változtatnunk” – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

A 113-szoros válogatott, 2014-ben világbajnok Philipp Lahm – aki tornaigazgatóként dolgozik a 2024-es Eb-n – kiegyensúlyozottnak nevezte az A csoportot és kifejezte az örömét, hogy a nyitómérkőzést a skótok ellen játsszák a németek.

„Álomszerű ez, mert jól ismerjük a szurkolóikat, akik igazi fanatikusok, így biztos vagyok benne, hogy az első mérkőzés valódi futballünnep lesz” – jelentette ki.

Murat Yakin svájci szövetségi kapitány szerint a négyes favoritja a házigazda német csapat, de Skóciát és Magyarországot szintén erősnek tartja.

„A skótok megverték a spanyolokat is, kemény meccsre számítok ellenük, a magyarokról pedig tudom, hogy első helyen zártak a selejtezőcsoportjukban és kemény futballt játszanak, úgyhogy készen kell állnunk a kihívásra” – mondta, és kiemelte, tisztában vannak a saját erősségeikkel és gyengeségeikkel, ő pedig jó játékot vár a csapatától, melynek a továbbjutás a célja.

Steve Clarke, a skótok szövetségi kapitánya hangsúlyozta, az Európa-bajnokságon nincs könnyebb, vagy nehezebb csoport.

„Minden ellenfél, aki itt van, nagyon magas szinten futballozik. Nekünk nincs más dolgunk, mint elfogadni a sorsolás eredményét és a lehető legjobban felkészülni a tornára” – fogalmazott, a magyarokról pedig azt mondta, erős csapat, mivel veretlenül nyerte meg a selejtezőcsoportját, így nehéznek ígérkezik az ellene sorra kerülő összecsapás.

Az Európa-bajnokság június 14-én kezdődik és július 14-ig tart. A magyarok a csoportjukban június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban a németekkel játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak.

Borítókép: EPA/FILIP SINGER

További tartalmak