Musorujsag
Élő Eredmények

Egy hátsérülés bonyolíthatja a kapuskérdést az Eb-re a német válogatottnál

Egy hátsérülés bonyolíthatja a kapuskérdést az Eb-re a német válogatottnál

MTI
Hátsérülése miatt veszélybe kerülhet az Európa-bajnoki szereplése Marc-André ter Stegennek, a magyarokkal azonos csoportba sorsolt német labdarúgó-válogatott elsőszámú kapusának.

Az El Mundo Deportivo című spanyol sportnapilap értesülése szerint az FC Barcelona orvosi stábja még nem döntött a műtéti beavatkozásról, de a konzervatív kezelési módok nem hozták meg a várt eredményt, azaz a hálóőr továbbra is fájdalmakkal küzd.

A 31 éves Ter Stegen hátproblémája miatt kihagyta a katalán csaapt legutóbbi három mérkőzését, amelyeken a fiatal Inaki Pena helyettesítette.

Amennyiben operációra lenne szükség, az jelentősen befolyásolhatja az Eb-t házigazdaként váró német válogatott kapusposztját. A Nationalelf kapuját 2010 óta minden nagy nemzetközi tornán Manuel Neuer védte, azonban a Bayern München kapusa tavaly decemberben síbalesetben eltörte a lábát, azóta Ter Stegen volt a németek kezdő hálóőre.

A magyar és a német válogatott az A csoport második fordulójában találkozik egymással: a két csapat június 19-én Stuttgartban csap össze.

Borítókép: EPA/RONALD WITTEK

További tartalmak