Musorujsag
Élő Eredmények

Németország, Belgium és Hollandia közösen rendezné a 2027-es női labdarúgó-világbajnokságot

Németország, Belgium és Hollandia közösen rendezné a 2027-es női labdarúgó-világbajnokságot

MTI/m4sport.hu
A német, a belga és a holland szövetség közösen benyújtotta hivatalos pályázatát a 2027-es női labdarúgó-világbajnokság rendezésére.

A német szövetség (DFB) pénteki tájékoztatása szerint az anyagot még a határidő lejárta előtt megküldték a nemzetközi szövetséghez (FIFA), mely május 17-én, bangkoki kongresszusán dönt majd a rendezőről.
A három európai ország mellett Brazília, valamint az Egyesült Államok és Mexikó közösen jelentkezett a rendezésre.

Németország a helyszínek kiválasztásánál figyelembe vette, hogy a mérkőzések légvonalban ne legyenek messze Belgiumtól és Hollandiától se, ezért a DFB Dortmundot, Gelsenkirchent, Kölnt és Düsseldorfot jelölte meg lehetséges rendezővárosoknak.

Belgium Németországhoz hasonlóan négy, míg Hollandia öt helyszínt jelölt meg. A belgák Brüsszelt, Charleroi-t, Genket és Gentet választották, míg Hollandia Amszterdamban, Eindhovenben, Heerenveenben, Enschedében és Rotterdamban rendezné a 10. női világbajnokság mérkőzéseit.

Idén július 20. és augusztus 20. között rendezték a női labdarúgó vb-t Ausztráliában és Új-Zélandon, amelyet története során először Spanyolország nyerte meg.

 

Borítókép: EPA

További tartalmak