Musorujsag
Élő Eredmények

Goretzka szerint jobb csapatszellemre van szüksége az Eb-rivális német válogatottnak

Goretzka szerint jobb csapatszellemre van szüksége az Eb-rivális német válogatottnak

MTI
Leon Goretzka, a Bayern München német válogatott középpályása szerint javítani kell a csapatszellemet a Nationalelfben a jövő évi hazai rendezésű Európa-bajnokságra, amelyen a házigazdák a magyarokkal, valamint a skótokkal és a svájciakkal szerepelnek azonos csoportban.

 

A 28 éves futballista a ZDF televíziónak adott szombat esti interjúban arról beszélt, hogy a válogatott utóbbi időszakban elért gyengébb eredményei nem javíthatók csak arra alapozva, hogy egyénileg jó képességű játékosokból áll az együttes.

„Újra egységesnek kell lennünk a pályán. Hiszem, hogy ez az a megközelítés, ami visszavezet minket a sikerek útjára” – fogalmazott Goretzka. Hozzátette, minden játékosnak részt kell vállalni abból a folyamatból, hogy túljussanak a jelenlegi krízisen. Elmondta, ő készen áll erre, de a csapattársai nevében nem nyilatkozhat.

A németeknek házigazdaként nem kellett selejtezőmérkőzéseket játszaniuk, s Julian Nagelsmann szövetségi kapitány kinevezése után előbb 3-1-re nyertek az Egyesült Államok ellen, majd 2-2-es döntetlent játszottak Mexikóval felkészülési meccsen. Az utóbbi időszakban viszont a törököktől 3-2-es, az osztrákoktól pedig 2-0-s vereséget szenvedtek barátságos találkozón, így felerősödtek a kritikus hangok.

A német válogatott márciusban a világbajnoki ezüstérmes franciák, valamint a hollandok ellen játszik még, Nagelsmannak ezután ki kell jelölnie az Európa-bajnoki keretet. A múlt hétvégi hamburgi sorsoláson a magyar válogatott mellett Skóciát és Svájcot húzták ki az A csoportba a németek mellé, akik a nyitómeccset június 14-én a skótok ellen játsszák majd.

 

Borítókép: EPA/CJ GUNTHER

További tartalmak