Musorujsag
Élő Eredmények

Bejelentette visszavonulását az olaszok Európa-bajnok játékosa

Bejelentette visszavonulását az olaszok Európa-bajnok játékosa

MTI
Az olasz labdarúgó-válogatott és a Juventus legendás védője, Giorgio Chiellini kedden bejelentette a visszavonulását.

„Te voltál életem legszebb és legintenzívebb utazása! Te voltál a mindenem! Veled egyedülálló és felejthetetlen volt az utazásom. De most itt az ideje, hogy új fejezetet nyissak, új kihívásokkal nézzek szembe” – fogalmazott közösségi oldalán a 39 éves futballista.

Livornóban kezdte felnőtt pályafutását Chiellini, aki 2005-től egészen 2022-ig erősítette a Juventust, melynek színeiben többek között sorozatban kilenc bajnoki cím részese volt, de öt ízben az Olasz Kupát is elhódította, a Bajnokok Ligájában viszont nem tudott csúcsra érni, mert 2015-ben és 2017-ben is elvesztette a döntőt a Zebrákkal. Pályafutása utolsó idényét a Los Angeles FC-nél töltötte.

A generációja egyik legjobb védőjének tartott játékos a 2004-es, athéni olimpián bronzérmes lett, a legnagyobb sikerét pedig a felnőtt olasz válogatottal érte el, amikor 2021-ben a Squadra Azzurrát csapatkapitányként története második Európa-bajnoki címére vezette. A címeres mezt 117-szer öltötte magára, ezalatt nyolc gólt szerzett.

Borítókép: Róma, 2021. július 12. Giorgio Chiellini, az olasz válogatott csapatkapitánya a bajnoki trófeával, miután megérkeztek Rómába 2021. július 12-én, egy nappal azután, hogy a csapat megnyerte a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében játszott Olaszország-Anglia mérkőzést. Olaszország az 1-1-es döntetlennel zárult rendes játékidőt követő hosszabbítás utáni büntetőpárbajban 3-2-re győzött, és 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja. MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci

További tartalmak