Musorujsag
Élő Eredmények

Vécsei Bálint vissza akar térni a válogatottba, ezért szinte biztosan távozik a japán bajnoktól

Vécsei Bálint vissza akar térni a válogatottba, ezért szinte biztosan távozik a japán bajnoktól

m4sport.hu
Vécsei Bálint konkrétumokról még nem tudott beszámolni a jövőjével kapcsolatban, de biztosnak tűnik, hogy elhagyja a japán labdarúgó-bajnokságot megnyerő csapatát, a Vissel Kobét.

Az M1-nek adott interjúban elárulta, a novemberben elhódított bajnoki címnek természetesen örül, de azt sajnálja, hogy kevés játéklehetőséget kapott: két mérkőzésen összesen 22 perc jutott neki.

„Meg lehetett érteni az edzőt, hiszen jöttek az eredmények, nem akart változtatni a csapaton, ezért is volt nehéz beverekedni magam a csapatba.” 

Hozzátette, amikor szeptemberben szerződtették, több játéklehetőségről volt szó, hiszen posztján sérülés is volt. Nem így alakult.

„A sportigazgató és az edző nem volt egy hullámhosszon, ebből nem jöttem ki túl jól. Engem a sportigazgató és a vezető játékosmegfigyelő igazolt le. Én mindent megtettem, hogy pályára lépjek” – mondta.

Szerződése december 31-én jár le a japán bajnoknál, és szinte biztos, hogy távozik a csapattól.

„Még semmi hivatalos nincs, de 99%-ban a váltás mellett fogok dönteni, hiszen tavasszal szeretnék minél többet játszani.”

Tudja, Marco Rossi szövetségi kapitány is csak abban az esetben számol vele, ha folyamatosan játszik.

„Az a célom, hogy ott legyek a válogatott keretben, tudom, hogy ehhez folyamatosan játszanom kell és jó teljesítményt nyújtanom. Úgy érzem, van bennem annyi, hogy újra ott legyek a válogatott keretben.”

Elárulta, elsősorban külföldön bizonyítana, egyelőre nem térne haza. Azt sem zárja ki, hogy visszatér Japánba. Jelenleg Magyarországon tartózkodik és tartja formában magát egyéni edzésekkel.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak