Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtóhír: két év után visszatérhet a német válogatottba a világbajnok sztár

Sajtóhír: két év után visszatérhet a német válogatottba a világbajnok sztár

m4sport.hu
Egybehangzó sajtóhírek szerint visszatérhet a német labdarúgó-válogatottba Toni Kroos.

 

A Bild úgy tudja, a 33 éves középpályás egyáltalán nem zárkózik el a visszatérés gondolatától – mint ismert, a 2024-es Európa-bajnokságot épp Németország rendezi, a világbajnok Toni Kroos számára pedig csábító a tudat, hogy hazai pályán láthatják őt játszani a gyermekei.

A téma azok után került napirendre, hogy a válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann néhány napja a ZDF sportcsatorna stúdiójában úgy reagált az ezzel kapcsolatos kérdésre, „érdekes ötletnek” tartja. A szakember a stúdióban egyébként azt is elárulta, folyamatos kapcsolatban áll Kroosszal, szakvezetőként ugyanis „minden egyes olyan opcióra gondolnia kell, aki rendelkezik német útlevéllel”.

„Kiemelkedő személyiség, aki önzetlen és mindenről megvan a maga véleménye. Érdekesnek találom a vele való beszélgetéseket” – vélekedett Nagelsmann.

Toni Kroos a 2021-es Európa-bajnokság után jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól, a futballista akkor úgy nyilatkozott, a folytatásban szeretne a klubjára, a Real Madridra, valamint a családjára koncentrálni.

A német sajtó hozzáteszi: Nagelsmannt és Kroost ugyanaz az ügynökség képviseli, emiatt igencsak könnyen tudnak kommunikálni, s talán a középpályás visszatérése lehetne, ami új lendületet ad az elmúlt időszakban nem épp jó formát mutató német válogatottnak.

Amennyiben a 106-szoros válogatott Kroos vállalja a szereplést a németországi Eb-n, úgy a magyar válogatott ellen is pályára léphet: a házigazdák az A csoport második fordulójában június 19-én Stuttgartban csapnak össze a magyarokkal. A négyes másik két tagja Svájc és Skócia lesz.

 

Borítókép: epa11008051 Real Madrid's Toni Kroos reacts during the Spanish LaLiga soccer match between Real Madrid and Granada CF, in Madrid, Spain, 02 December 2023. EPA/SERGIO PEREZ

További tartalmak