Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Vécsei Bálint távozik a japán bajnoktól

Hivatalos: Vécsei Bálint távozik a japán bajnoktól

m4sport.hu
A Vissel Kobe nem hosszabbítja meg lejáró szerződését Vécsi Bálinttal, a középpályás december végén hivatalosan is távozik a japán bajnoktól.

A 12-szeres magyar válogatott Vécsei szeptemberben a Ferencvárostól igazolt Japánba, s ugyan bajnoki címet nyert a csapattal, csak epizódszerepet kapott, két bajnoki összesen 22 percet játszott.

A távozásról szóló közleményben Vécsei köszönetet mondott a klubnak és a szurkolóknak: „büszke vagyok rá, hogy egy történelmi siker részese lehettem” – idézik.

A mellőzés miatt Vécsei már tudta, klubot kell váltania, ha állandó játéklehetőséget szeretne.

Erről december 15-én az M4 Sportnak adott interjúban is beszélt, akkor azt mondta, 99%, hogy elhagyja a Vissel Kobét, mert tavasszal szeretne minél többet játszani.

Kapcsolódó tartalom

Ennek egyik fő oka, hogy Vécsei visszaküzdené magát az Eb-résztvevő magyar válogatottba, ehhez pedig folyamatosan pályán kell lennie.

„Az a célom, hogy ott legyek a válogatott keretben, tudom, hogy ehhez folyamatosan játszanom kell és jó teljesítményt nyújtanom. Úgy érzem, van bennem annyi, hogy újra ott legyek a válogatott keretben” – nyilatkozta december közepén.

Akkor azt mondta, elsősorban külföldön szerepelne, de az sem kizárt, hogy Japánon belül vált klubot, Magyarországra egyelőre nem térne vissza.

A 30 éves Vécsei a Budapest Honvédban nevelkedett, légióskodott Olaszországban, Svájcban, 2020-ban szerződött a Ferencvároshoz, mellyel négy bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert, valamint 14 mérkőzésen lépett pályára az Európa-liga főtábláján.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak