Musorujsag
Élő Eredmények

Laporte: sok európai futballista elégedetlen Szaúd-Arábiában

Laporte: sok európai futballista elégedetlen Szaúd-Arábiában

MTI
Nyílt őszinteséggel beszélt az európaiak helyzetéről Szaúd-Arábiában a spanyol labdarúgó-válogatottal tavaly Nemzetek Ligája-győztes Aymeric Laporte.

Az augusztusban a Manchester Citytől az al-Nasszrhoz szerződött hátvéd kijózanító tapasztalatokról számolt be az AS spanyol sportnapilapnak.

„Az itteniek nem könnyítik meg a dolgunkat, sok európai játékos elégedetlen a helyzetével. Nyilván alkalmazkodnunk kell, de nagy változás ez az életünkben. A szaúdiak számára is újdonság, hogy tapasztalt európaiak játszanak náluk, nincsenek hozzászokva ehhez, és komolyabb hozzáállásra van szükségük. Törődnek velünk, de nem eléggé” – mondta a 29 éves futballista.

A Cityvel Bajnokok Ligáját és öt angol bajnoki címet szerzett légiós – aki az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo csapattársa – kifejtette, más szaúd-arábiai életminőséget várt, és nehezére esik napi három órát az autóban tölteni. Az esetleges visszatérésről Európába azonban egyelőre visszafogottan beszélt.

„Jelenleg nem gondolkozom ezen, de ha ilyen rövid idő után már csalódott az ember, akkor felmerül, hogy mitévő legyen. Nekem is eljöhet ez a pillanat” – tette hozzá.

Az angol Jordan Henderson nemrég fél év után elhagyta szaúdi klubját, és a holland Ajaxhoz igazolt, valamint a hírek szerint a világbajnok francia Karim Benzema is a távozást fontolgatja.

Borítókép: EPA/Anatoly Maltsev

További tartalmak