Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Újpesten játssza első Eb-pótselejtezőjét az izraeli labdarúgó-válogatott

Újpesten játssza első Eb-pótselejtezőjét az izraeli labdarúgó-válogatott

MTI
Az izraeli labdarúgó-válogatott az újpesti Szusza Ferenc Stadionban játssza Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzését Izland ellen.

 

Az európai szövetség (UEFA) szerdai közlése szerint a március 21-én sorra kerülő találkozót biztonsági okokból semleges helyszínen kell megrendezni az izraeli háborús helyzet miatt.

Az izraeli-izlandi párharc győztese öt nappal később Bosznia-Hercegovinával vagy Ukrajnával kerül majd szembe a pótselejtező második fordulójában. Ha az ukránok nyerik a másik összecsapást, akkor a lengyelországi Wroclawban kerül sor a találkozóra, mivel Ukrajna – szintén háborús helyzet miatt – nem rendezhet nemzetközi mérkőzést.

Az izraeliek júniusban is Budapesten játszottak, akkor a fehéroroszok pályaválasztásával rendezett Eb-selejtezőt 2-1-re megnyerték az UTE stadionjában. Novemberben, már a gázai háborús helyzet miatt a svájciakkal és a románokkal is Felcsúton mérkőztek meg, és 1-1-es döntetlen után 2-1-re kikaptak.

A selejtezőcsoportokból az első két-két helyezett jutott ki a németországi kontinensviadalra, egy hely automatikusan járt a rendező válogatottjának, a maradék három helyért pedig 12 csapat verseng három ágon a pótselejtezőben, melyet elődöntő-döntő rendszerben bonyolítanak le.

Magyarország veretlenül, csoportelsőként jutott ki az Eb-re.

 

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak