Musorujsag
Élő Eredmények

Balogh Botond örül neki, hogy komoly versenyhelyzetre van kilátás a válogatottnál középhátvéd poszton

Balogh Botond örül neki, hogy komoly versenyhelyzetre van kilátás a válogatottnál középhátvéd poszton

m4sport.hu
A válogatott szakmai stábja és maguk a játékosok is csak profitálhatnak abból, hogy egyre nagyobb a merítés középhátvéd poszton – véli a Serie B éllovas Parmát erősítő Balogh Botond.

A 21 éves védő csapata négy pont előnnyel vezeti a Serie B-t, ami szerinte elsősorban az utóbbi egy-másfél év munkájának gyümölcse, és persze az is kulcs, hogy nagy lendülettel kezdték a pontvadászatot, amely során eddig nemcsak az eredmények jöttek, a játékukkal is rászolgáltak a helyezésükre.

„Szerintem fontos, hogy mindenkinek az legyen a fejében, hogy még nem értünk el semmit, a legfontosabb része még hátravan. Az a legfontosabb, hogy fejben mindenki maradjon céltudatos, folytassuk ezt, amit elkezdtünk, és mindenki higgyen abban, hogy meg tudjuk csinálni” – jegyezte meg a feljutással kapcsolatban.

Balogh kevesebb játéklehetőséget kapott az idény elején, ám a novembertől lejátszott 12 bajnokiból kilencet végigjátszott, aminek nem egészen tudja az okát, hiszen ő úgy gondolja, „júniustól kezdve folyamatosan ugyanazt a munkát teszi bele”.

„Négyen vagyunk erre a posztra, mind nagyon jó játékosok, így nagyon nagy a konkurencia, és kifejezetten sokat rotál az edzőnk, főleg hátul, a védelemben, szóval az, hogy hétvégén nem voltam kezdő nem keserít el, mert tudom, hogy van ilyen.”

Kapcsolódó tartalom

Úgy érzi, tavaly óta sok rutint szedett magára, érettebb játékosnak tartja magát, „persze, most is voltak olyan meccsek, amelyek nem sikerültek tökéletesre, de összességében elégedett a teljesítményével”.

A gazdag múltra visszatekintő klubnál természetesen a Serie A lebeg a szemek előtt, nyilván Baloghé előtt is, aki 2020/21-es szezonban három meccs erejéig maga is belekóstolhatott az olasz élvonal milliőjébe.

„Már nagyjából tudom, hogy milyen érzés, de jövőre szeretném úgy is átélni, hogy érettebb játékos vagyok, és reális esélyem van, hogy rendszeresen játsszak is a meccseken, ami persze nagyban függ attól is, hogy addig mennyi szerepet kapok” – így Balogh, akinek nem is lehet más a rövidtávú célja, mint hogy bekerüljön a márciusi válogatott keretbe.

„Szerintem minden játékosnak az a legnagyobb motivációja a karrierje során, hogy ott lehessen a válogatott keretben és játszon is – fogalmazott, hozzátéve, örül neki, hogy a középhátvéd poszton egészen komoly versenyhelyzetre van kilátás a következő években (gondoljunk csak a nemrég a magyar válogatottat választó Dárdai Mártonra, vagy a spanyol bajnoki éllovast erősítő Yaakobishvili Antalra). – Szerintem ez csak jó dolog lehet mind a szakmai stáb számára, mind nekünk, játékosoknak, mert ezzel egymást is ösztönözzük, feljebb húzzuk azzal. Ebből profitálni tud a magyar foci.”

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Balogh Botond (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak