Musorujsag
Élő Eredmények

„Számolnak velem a jövőben, ezért az átigazolás nem valósult meg” – Lang Ádám valószínűleg 2025-ig Cipruson fog futballozni

„Számolnak velem a jövőben, ezért az átigazolás nem valósult meg” – Lang Ádám valószínűleg 2025-ig Cipruson fog futballozni

m4sport.hu
Valószínűleg 2025-ig szóló szerződése végéig Cipruson fog futballozni Lang Ádám, az Omonia Nicosia magyar védője.

Lang Ádám visszakerült a kezdőcsapatba. A ciprusi Omónia Nicosia magyar válogatott játékosa úgy fogalmazott mellőzéséről „edzői döntés volt, ő így ítélte meg”.

„Különösebb magyarázatot nem találtam rá korábban sem, és most sem. Már a jelennel és a közeljövővel foglalkozom” – vélekedett Lang.

A Nicosia a norvég szakembert, Kjetil Rekdalt nevezte ki a csapat élére január elején, aki korábban a Rosenborgnál volt vezetőedző.

Lang elmondta, sokat számított az edzőváltás, mert egy másik szemlélettel dolgoznak, de ahhoz, hogy újra a kezdőcsapat tagja legyen, sokat kellett bizonyítania.

„Most jelenleg az a helyzet, hogy újra a kezdő 11-ben számolnak velem, úgyhogy ez egy jó dolog” – mondta a védő.

Minden szezon előtt kijelentik a csapat céljait, ami rend szerint a bajnoki cím és a kupa megnyerése, valamint bejutni valamilyen európai kupa csoportküzdelmeibe.

„A célok megvannak. Nyilván voltak hullámvölgyek, és olyan is akadt, amikor nem értük el a kitűzött célokat, de mindenki törekszik arra, hogy fejlődjön. Amíg vannak célok, addig van miért küzdeni és elindulni edzésre. Ezt egy nagyon pozitív dolognak tartom. Mindemellett teli van jó képességű, minőségi játékosokkal a bajnokság. Úgyhogy van kihívás, szóval nem arról szól, hogy itt jó az idő, elfocizgatunk és lesz, ami lesz. Itt is azért van nyomás” – vélekedett a 31 éves légiós.

Langért írásos ajánlatot küldött egy csapat Törökországból, de az új edző érkezésével a Nikosia nem tartotta elég erősnek ahhoz, hogy elfogadja.

„Azt mondták, számolnak velem a jövőben, ezért az átigazolás nem valósult meg” – mondta

Lang többször is egyeztetett Cipruson maradásáról a magyar válogatott szövetségi kapitányával, Marco Rossival, aki kérte a védőt, hogy maradjanak kapcsolatban, mert szeretné tudni, mi lesz vele.

„Informáltam minden lépésről, ha lehet így mondani. Ő annyit mondott, azt forszírozta, hogy játsszak. Ha ehhez az kell, hogy klubbot váltsak, menjek, ha az új edző érkezésével több játéklehetőséghez jutok, maradjak, de legyek minél többet a pályán” – ecsetelte Lang, majd megköszönte Rossi tanácsait.

Az Omonia Nicosia a 14 csapatos élvonal ötödik helyén áll, két fordulóval az alapszakasz vége előtt már biztosan tagja az első hatot felvonultató rájátszásnak.

Lang Ádám (b) és Szoboszlai Dominik (j), a magyar, valamint Martin Mincsev, a bolgár csapat játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária – Magyarország mérkőzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. (MTI/Szigetváry Zsolt)

A nyári Európa-bajnokság kapcsán Lang azt mondta, a németországi kontinensviadal előtti négy felkészülési találkozót a játékszerkezet finomhangolására kell felhasználni. Meglátása szerint ugyanis a tornán – ahol a magyar válogatott a svájciak ellen kezd június 15-én Kölnben, majd a házigazdákkal és a skótokkal Stuttgartban találkozik – egy könnyű mérkőzés sem lesz Európa elitje ellen.

„A csoport kőkemény, de viszonylag kiegyenlített. Kiélezett találkozók lesznek, fizikálisan mindenki rendben lesz a szezon után. Arra kell helyezni a hangsúlyt, hogy a mentális frissesség is meglegyen, így a pályán nagyon magas százalékában megfelelő döntést hozzunk” – fejtette ki Lang.

A Nemzetek Ligájában ismét a németekkel versenghet Marco Rossi szövetségi kapitány együttese, a másik két ellenfél Hollandia és Bosznia-Hercegovina lesz. Lang szerint „nem unalmasak a németek, biztosan tudnak újat mutatni” annak ellenére, hogy a sorozat előző kiírásban, illetve a legutóbbi és az idei Eb csoportköre után ismét egy csoportba került a két válogatott.

„A hollandok elleni, több mint tíz évvel ezelőtti mérkőzésből messzemenő következtetéseket nem vonnék le, noha fájó pont a magyar futballtörténelemben. Azóta viszont a magyar válogatott jócskán előrelépett, ilyen csapatok ellen is fel tudjuk venni a versenyt. Nem leszünk kellemes ellenfél senkinek” – mondta annak kapcsán, hogy a legutóbbi találkozás alkalmával, 2013-ban 8-1-re nyertek a németalföldiek.

Borítókép: Lang Ádám (j) és a szerb Aleksandar Mitrovic a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. október 14-én. (fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak