Musorujsag
Élő Eredmények

Sallai: Ez volt a legjobb meccsem a Freiburg mezében

Sallai: Ez volt a legjobb meccsem a Freiburg mezében

m4sport.hu
Freiburgi pályafutása legjobb mérkőzésének nevezte Sallai Roland a csütörtökit, amelyen a német csapat a magyar válogatott támadó duplájával egyenlített a Lens ellen, majd a hosszabbításban kiharcolta a nyolcaddöntőbe jutást az Európa-ligában.

A vendégek kapushiba után szereztek vezetést szűk fél óra elteltével, majd a szünet előtt egy előrevágott labdával indult meg Elye Wahi, aki jobbról befelé húzva átemelt a kapus fölött. A második félidőben Sallai révén jött össze a szépítés, a magyar válogatott csatár egy balról érkező szabadrúgás után nagy erővel lőtte kapura a kipattanó labdát, amely több irányváltás után talált utat a hálóba. Sallai a ráadásban is gólt szerzett, ugyancsak kapu előtti kavarodás után került helyzetbe, 12 méterről lőtt és megint irányt változtatva jutott a kapuba a játékszer. A ráadásban az osztrák Michael Gregoritsch passzolt a kapuba, helyzetbe kerüléséhez kellett az is, hogy Sallai megharcolt az egyik védővel.

Kapcsolódó tartalom

Sallai Roland a klub honlapjának adott interjúban a csapat teljesítményét emelte ki, és hozzátette, hogy ez volt freiburgi pályafutása legjobb mérkőzés. „Szerintem ez volt a legjobb meccsem ebben a mezben, nagyon örülök annak, hogy a végén sikerült egyenlítenem, de a csapat nélkül ez nem lett volna lehetséges. Ma újra megmutattuk, milyen erősek vagyunk.”

A magyar válogatott támadót Christian Streich vezetőedző sem győzte dicsérni, az UEFA-nál felkerült a jelöltek közé a forduló legjobbja címre, a WhoScored szaklap pedig beválasztotta a hét válogatottjába.

Borítókép: Sallai Roland (Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna)

További tartalmak