Musorujsag
Élő Eredmények

Klopp: Én is Szoboszlai-rajongó vagyok

Klopp: Én is Szoboszlai-rajongó vagyok

m4sport.hu
A Liverpool vezetőedzője számára a vasárnapi Ligakupa-döntő volt karrierje legkülönlegesebb fináléja, a következő úti céljai között pedig Budapest is szerepel.

A Liverpool vasárnap hosszabbítás után 1–0-ra nyert a Chelsea ellen az angol labdarúgó Ligakupa döntőjében. A Vörösök magyar játékosa, Szoboszlai Dominik combsérülése miatt nem állhatott az idény végén távozó Jürgen Klopp vezetőedző rendelkezésére, ugyanakkor ő is Ligakupa-győztesnek mondhatja magát, a sorozat harmadik fordulójában a Leicester City, majd a negyeddöntőben a West Ham United ellen is gólt szerzett.

A német tréner a mérkőzést Magyarországon közvetítő csatornának elmondta, fantasztikus érzést okozott neki a győzelem, a meccs pedig egész edzői pályafutása egyik legérzelmesebbje volt, mivel a sok hiányzó miatt kedvezőtlen előjelekkel várták a finálét. „Különleges meccs volt. Komoly problémáink voltak a találkozó előtt, és közben is sokasodtak a gondok. Sok minden ellenünk volt, ezt azonban a játékosok nem voltak hajlandók elfogadni. Nem is lehetnek büszkébb arra, amit ezek a fiúk véghez vittek. Nekik is sokat jelent ez a siker a szezon korai szakaszában. Ez egy csodálatos győzelem! Káprázatos érzés ez most, amit tökéletesen megérdemeltünk.”

Klopp hozzátette, nyugodtan futballoztak, amikor pedig kicsit direktebben játszottak, akkor sok problémát okoztak ugyan a Chelsea-nek, de sokra nem mentek vele, ezért nyúlt bele a mérkőzésbe és hozott be fiatalokat. „Egyszer-kétszer megfutottuk őket Luis Díaz jóvoltából, de a kívánt célt nem értük el. Ez volt az oka a cseréknek is. Változtatnunk kellett, friss emberek kellettek. Fiatal játékosok érkeztek, de jól futballoztak és magabiztosak voltak a tizenhatos környékén, és gólokat is szerezhettünk volna. A hosszabbításban is megvoltak a lehetőségeink. Virgil van Dijk gólt szerzett hétközben, most pedig még egyet, szóval mindenki hozzátette a magáét. Ez egy különleges este volt és ezt jó érzés látni. Két évvel ezelőtt ünnepeltünk Ligakupa-győzelmet, az is fantasztikus volt. Nem akarom a kettőt összehasonlítani, de ha mégis kellene, azt mondanám, a mostani a legkülönlegesebb döntő volt a pályafutásom során, aminek részese voltam, mert senki nem fogadott volna ránk előzetesen, főleg a cseréinket látva: amikor ők érkeztek, az emberek azt hihették, a Liverpoolnak befellegzett, és szív nélkül maradt a csapat, de ez nem így volt. Csak tovább kellett játszanunk, és a fiúk pontosan ezt csinálták” – fogalmazott a vezetőedző.

Kapcsolódó tartalom

„Az biztos, hogy én is Szoboszlai-rajongó vagyok” – mondta Klopp az interjú végén, amikor megkérték, hogy üzenjen a magyar drukkereknek. „Tudom, hogy Magyarország egy nagyszerű ország és még nem voltam ott eleget. Egyértelműen a következő úti céljaim között van Budapest, és Dominik majd elmondja, hova érdemes ellátogatnom.”

Borítókép: Jürgen Klopp és Szoboszlai Dominik a Liverpool–Chelsea Ligakupa-döntő után (Fotó: MTI/AP/Alastair Grant)

További tartalmak