Musorujsag
Élő Eredmények

Nincs vége a sorozatnak – Szoboszlai továbbra is mindegyik felnőttidényében nyert trófeát klubcsapatával

Nincs vége a sorozatnak – Szoboszlai továbbra is mindegyik felnőttidényében nyert trófeát klubcsapatával

m4sport.hu
A Liverpool vasárnap este Virgil Van Dijk fejesével legyőzte a Chelsea-t, ezzel megnyerte az angol Ligakupát. A győzelemmel a döntőről sérülés miatt hiányzó Szoboszlai Dominik sorozata is folytatódott, továbbra is minden felnőttidényében nyert trófeát csapatával.

A magyar válogatott csapatkapitánya a 2017-2018-as idényben mutatkozott be a felnőttek között, az osztrák másodosztályú Lieferingben. A Red Bull Salzburg fiókcsapatában remek számokat hozott, így még abban az idényben kerettag lett a „nagy” csapatnál is, az idény végén ráadásul Marco Rose az akkor már bajnok salzburgi csapatba be is állította egy meccsre, így első felnőtt évében rögtön bajnoki aranyéremnek örülhetett.

A következő idényben már több lehetőséghez is jutott az osztrák élvonalban, 16 meccsen is szerepet kapott Szoboszlai, aki a (2018-2019) szezon végén ismét osztrák bajnoknak vallhatta magát, emellett az osztrák kupát is megszerezte csapata, ez pedig a következő két kiírásban (2019-2020, 2020-2021) sem történt másképp.

Szoboszlai Dominik a Salzburgban és a lipcsében is halmozta a trófeákat. Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

Ezután Lipcsében folytatódott a sorozat: féléves kihagyása ellenére első évében alapember lett a német csapatnál, mellyel Német Kupát nyert 2022-ben, a következő idényben pedig a bajnoki bronzérem mellett a címvédés is belefért az akkor három magyarral (Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szoboszlai Dominik) lipcseieknek.

Így jutottunk el a jelenbe, de a sorozat idén már biztos nem ér véget, hisz Szoboszlai Dominik sérülés miatt a pályán ugyan nem volt ott a fináléban, de jócskán kivette részét abban, hogy a Liverpool végül győzelemig jutott a angol Ligakupában, így tehát a szigetországban is megvan első trófeája a magyar csillagnak.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: Getty)

További tartalmak