Musorujsag
Élő Eredmények

Az UEFA több mint 12 millió forintos büntetéssel sújtotta a Ferencvárost – sajtóhír

m4sport.hu
A Sportal szúrta ki a görög Gazzetta cikkét, amely szerint az Európai Labdarúgó-szövetség a Ferencvárost és az Olimpiakoszt is jelentős pénzbüntetéssel sújtotta az egymás elleni Konferencia-liga-párharc első felvonásán történtek miatt.
Többek között a pirotechnikai eszközök használata miatt kell büntetést fizetnie a Ferencvárosnak (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A Fradinak összesen 31 500 eurós (közel 12 és fél millió forintos) bírságot kell befizetnie az UEFA-nak a pireuszi stadionban történtek miatt. A Gazzetta szerint pirotechnikai eszközök használata (1750 euró), tárgyak bedobálása a pályára (9750 euró), provokatív üzenetek (15 ezer euró) és károkozás (5 ezer euró) miatt kell fizetnie a magyar bajnoknak.

A görög lap úgy tudja, az Olimpiakosz sem úszta meg olcsóbban, sőt… A görög rekordbajnoknak összesen 38 ezer euró (közel 15 millió forint) kell fizetnie az első mérkőzésen történtek miatt. Az okok között a lépcsők blokkolása (12 ezer euró), lézerhasználat (18 ezer euró) és illetéktelenek pályára lépése (8 ezer euró) szerepel.

Az UEFA és a klubok hivatalosan (egyelőre) nem erősítették meg a hírt.

A párharc mind a két felvonását az Olimpiakosz nyerte meg 1–0-ra, így a görögök kettős győzelemmel jutottak a legjobb 16 közé a Konferencia-ligában.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

És megint alig lövünk: a beletörődés poklában is közeledett a Fradi a csúcsfocihoz?
A Ferencváros labdarúgócsapata hazai pályán is 1–0-s vereséget szenvedett az Olimpiakosztól, így szerzett gól nélkül maradt alul a Konferencia-liga rájátszásában. A görög csapat abszolút kontrollálta a párharcot, s megmutatta, hogy a magyar bajnok fejlődésének következő fejezete a nemzetközi kupaporond tavaszi fázisában vár rá. Ha megéri azt minden évben.
Magyar futball