Musorujsag
Élő Eredmények

A Kicker szerint kérdéses Dárdai Pál jövője a Hertha kispadján

A Kicker szerint kérdéses Dárdai Pál jövője a Hertha kispadján

m4sport.hu
Német sajtóértesülés szerint kérdéses Dárdai Pál jövője a német másodosztályú Hertha első csapatának élén.

 

Dárdai Pál tavaly áprilisban vette át a berliniek irányítását, ám nem tudta megmenteni a Herthát a kieséstől, amely így a 2023–2024-es szezont már a Bundesliga 2.-ben kezdte meg. Noha az együttes célja egyértelműen az élvonalba való visszajutás volt, a Hertha ennek ellenére 25 forduló után mindössze a 11. helyen áll, hátránya hét pont az osztályozót érő, harmadik pozícióban lévő Hamburggal szemben.

A 47 esztendős magyar vezetőedző kontraktusa a jelenlegi idény végéig szól a felnőttcsapatnál, a Kicker szerint pedig elképzelhető, hogy Dárdai nem folytathatja az alakulat kispadján – a német portál arról számolt be, miszerint a klub többségi tulajdonosa, a 77 Partners befektetési társaság globális sportigazgatója, Johannes Spors régóta kritikusan figyeli a vezetőedző tevékenykedését, akinek a személyéről megoszlanak a vélemények a vezetőségben.

A Kicker megemlíti, hogy Dárdai Pál fő támogatói Benjamin Weber sportigazgató, illetve a januárban elhunyt Kay Bernstein elnök voltak, ám Spors az érkezésekor, körülbelül egy éve kijelentette, azt szeretné, ha új, „külsős” tréner venné át az irányítást, a tervét azonban akkor nem támogatták, így végül maradt Dárdai – a portál hozzáteszi, Spors azóta is kritikusan szemléli Dárdai munkáját, mindeközben a Hertha a szezon második felében nem teljesít meggyőzően, a Bundesliga 2. minitabelláján mindössze a 16. helyet foglalja el, ráadásul a Német Kupából is kiábrándító mérkőzésen esett ki.

Noha a lap úgy fogalmaz, a Herthánál ebben az idényben a fő szerepet a német tehetségek fejlesztése jelenti – ami egyébként hatékonyan és eredményesen zajlik a klubnál, hisz olyan fiatalok robbantak be, mint Pascal Klemens, Tjark Ernst, Ibrahim Maza –, a klub vezetősége az évadot mégis az „elszalasztott lehetőségek” szezonjának minősítheti, ami megkérdőjelezi Dárdai Pál jövőjét az edzői pozícióban.

A Kicker kiemeli: Dárdai felfogása több támadási felületet is ad a kritikusainak, a Hertha ugyanis sokszor keveset birtokolja a labdát, s „ötlettelen” játékot produkál, a trénert bírálók továbbá a taktikai változatosság hiányára panaszkodnak. Emellett úgy vélik, vannak játékosok, akik nem azon a poszton szerepelnek, ahol a legtöbbet kihozhatnák magukból.

„A téma kapcsán a kérdés az, vajon a vezetőség milyen felállásban képzeli el a 2024–2025-ös szezont?” – teszi fel a kérdést a német média, hozzátéve, a Hertha vezetősége egyelőre nagyon csöndben van az edző személyét illetően, de jelenleg is belső vita zajlik Dárdai Pál jövőjéről, ami olyannyira napirenden van, hogy a Kicker információi szerint az elmúlt időszak gyengébb eredményei után volt, aki felvetette a szakember elküldését – igaz, ezt végül elutasította a vezetőség.

„Az idény végén ismét előkerül Dárdai neve, az pedig egyre kétségesebb, hogy a vezetőség most is úgy dönt majd, mint egy évvel ezelőtt” – zárja gondolatait a napilap.

Borítókép: Dárdai Pál (Fotó: MTI/AP/DPA/Marius Becker)

További tartalmak