Musorujsag
Élő Eredmények

Tüzesnek ígérkező görög-török összecsapás is lesz a Konferencia-liga negyeddöntőjében

Tüzesnek ígérkező görög-török összecsapás is lesz a Konferencia-liga negyeddöntőjében

m4sport.hu
A Fradi csoportjából továbbjutott és már negyeddöntős olasz Fiorentina a cseh Viktoria Plzen ellen juthat a legjobb négy közé.

A Bajnokok Ligája és az Európa-liga után a svájci Nyonban elkészítették a labdarúgó Konferencia-liga negyeddöntőinek sorsolását is. A nyolc együttesből csak a görögök adtak két csapatot, a másik hat résztvevő hat különböző országból érkezett.

A versenyben maradt két görög együttes, a PAOK és az Olimpiakosz külön ágra került, így akár házi döntő id lehet a görögországi fináléban.

A Ferencváros korábbi csoportellenfele, az olasz Fiorentina cseh ellenfelet kapott, míg a zöld-fehéreket búcsúztató Olimpiakosz a Fenerbahce ellen juthat be a legjobb négy közé.

A másik két sorozathoz hasonlóan, a legjobb nyolc között már összesorsolhattak azonos országból érkezett csapatokat, illetve olyan együtteseket, melyek a csoportkörben esetleg már találkoztak egymással. A sorsoláson az kiderült, melyik negyeddöntős párharcok győztesei találkoznak az elődöntőkben a legjobb négy között.

A negyeddöntő párosítása:

Club Brugge (belga) – PAOK (görög)
Olimpiakosz (görög) – Fenerbahce (török)
Aston Villa (angol) – Lille (francia)
Viktoria Plzen (cseh) – Fiorentina (olasz)

Az elődöntők párosítása:

Aston Villa – Lille / Olimpiakosz – Fenerbahce
Viktoria Plzen – Fiorentina / Club Brugge – PAOK

A döntőn a hazai csapat az Aston Villa ágáról bejutott együttes lesz.

negyeddöntők első mérkőzéseit április 11-én, a visszavágókat egy héttel később, április 18-án rendezik. Az elődöntők odavágóit május 2-án, a visszavágókat május 9-én játsszák. A sorozat fináléja május 29-én, az athéni AEK Arénában lesz

Borítókép: epa11222355 A display board shows the matches scheduled during the draw for the UEFA Europa Confernce League quarter-finals at the UEFA headquarters in Nyon, Switzerland, 15 March 2024. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

További tartalmak