Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Korábbi Vidi- és Újpest-csatár lőtte közelebb az Eb-hez Georgiát

Korábbi Vidi- és Újpest-csatár lőtte közelebb az Eb-hez Georgiát

m4sport.hu
A georgiai válogatott 2-0-ra legyőzte vendégét, a luxemburgi csapatot a nyári labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőjében.

A C ág első elődöntőjében mindkét gólt a korábban éveken át Magyarországon futballozó Budu Zivzivadze szerezte. Az első félidő végén a 40. percben egy szöglet után lecsorgó labdát lőtt közelről a léc alá, majd a második félidő közepén a 64. percben egy baloldali beadást lőtt közelről a kapuba.

A vendég együttes bő fél órát emberhátrányban játszott Tbilisziben. A georgiaiak az Eb-részvételért a görög-kazah párharc győztesével csapnak majd össze.

Az ebből a kvartettből Eb-re jutó gárda a török, a portugál és a cseh válogatottal mérheti össze tudását Németországban. A pótselejtező három ágon zajlik elődöntős-döntős lebonyolításban. A döntőket jövő kedden rendezik és a három győztes csatlakozik az Eb mezőnyéhez.

A magyarok az 1986-os világbajnokság óta először jutottak ki nagy világversenyre egyenes úton, így nem kényszerültek pótselejtezőre, amely az előző két Eb alkalmával részvételt eredményezett.

Európa-bajnoki pótselejtező, elődöntők:
C ág:
Georgia-Luxemburg 2-0 (1-0)
Görögország-Kazahsztán, Athén 20.45
A ág:
Lengyelország-Észtország, Varsó 20.45
Wales-Finnország, Cardiff 20.45
B ág:
Izrael-Izland, Szusza Ferenc Stadion 20.45
Bosznia-Hercegovina – Ukrajna, Zenica 20.45

Borítókép: epa11234535 Budu Zivzivadze of Georgia celebrates scoring the 2-0 goal during the UEFA EURO 2024 play-offs semi-final between Georgia and Luxembourg in Tbilisi, Georgia, 21 March 2024. EPA/TAMUNA KULUMBEGASHVILI

További tartalmak