Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hivatalos: megvan Sallai Rolandék új edzője a Freiburgnál

Hivatalos: megvan Sallai Rolandék új edzője a Freiburgnál

m4sport.hu
Julian Schuster lett a magyar válogatott Sallai Rolandot és Szalai Attilát foglalkoztató Freiburg labdarúgócsapatának vezetőedzője.

 

A német klub pénteki közleménye szerint a felek megállapodtak abban, hogy nem hozzák nyilvánosságra a szerződés részleteit, így nem tudni, a 38 éves Julian Schuster meddig kötelezte el magát a Freiburg felnőttcsapatához. Schuster számára nem lesz idegen a freiburgi megbízatás, 2008-tól 2018-as visszavonulásáig ugyanis az együttes játékosa volt, azóta pedig a klub akadémiáján tevékenykedett.

„Számomra itt az edzői munka egyszerre szívügy és kihívás. Tisztában vagyok a feladatommal, teljes meggyőződéssel és alázattal fogom elvégezni. Alig várom a közös munkát a csapattal és a stábbal, és köszönöm a vezetőségnek a bizalmat, mint ahogy Streichnek és az ő stábjának is az eddig elvégzett munkájukat” – nyilatkozta Schuster.

A Freiburg hétfőn jelentette be, hogy a nyártól már nem Christian Streich lesz az edző, akinek vezetésével 2022-ben Német Kupa-döntőt játszott az alakulat, amelyet négyszer ki is juttatott az európai kupaporondra. A legutóbbi két idényben hatodik és ötödik volt a Freiburg a Bundesligában, jelenleg pedig kilencedik.

Streich volt az egyesület történetében a második leghosszabb ideig dolgozó edző, Volker Finke ugyanis 16 éven át, 1991-től 2007-ig volt trénere a Freiburgnak. A Bundesligában szereplő csapatok jelenlegi edzői között Streich szintén a második legrégebb óta regnáló tréner volt, csak a Heidenheimet 2007 óta irányító Frank Schmidt előzi meg.

 

Borítókép: scfreiburg.com/

További tartalmak