Musorujsag
Élő Eredmények

Tuchel már gratulált is a Leverkusennek a bajnoki címhez

Tuchel már gratulált is a Leverkusennek a bajnoki címhez

m4sport.hu
A Bayern München hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett a Dortmundtól, ezzel 13 pontra nőtt a hátránya az éllovas Bayer Leverkusen mögött, hét fordulóval a bajnokság vége előtt. A mérkőzés utáni értékelésében a Bayern szezon végén távozó vezetőedzője, Thomas Tuchel azt mondta, eldőlt a bajnoki cím sorsa és gratulált a riválisnak.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátette, csapata nem játszott elég gyorsan, sem szenvedélyesen és az elmúlt hetek jobb eredményei után nem gondolta volna, hogy ismét egy ilyen gyenge meccset játszanak, de ezt történt.

Legutóbb 2012-ben fordult elő, hogy nem a Bayern München nyerte a német bajnokságot, akkor a Jürgen Klopp vezette Dortmund hódította el a címet, ezt azóta zsinórban 11 Bayern elsőség követte.

Bár a Dortmund az előző szezonban nagyon közel járt hozzá, hogy megtörje a sorozatot, de az utolsó fordulóban elvesztették a bajnoki címet. Most nagyon úgy tűnik, a szezonban még veretlen, az Európa-ligában negyeddöntős Leverkusen lehet az a csapat, amely Xabi Alonso vezetésével megtöri a bajorok egyeduralmát.

Bár a hírek szerint a következő szezontól a Bayern is szívesen látta volna a kispadján Xabi Alonsót, a baszk edző a héten bejelentette, a következő szezonban is a Leverkusent irányítja.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: EPA/RONALD WITTEK

További tartalmak