Musorujsag
Élő Eredmények

Az UEFA a héten elfogadhatja az Eb-keretek létszámának emelését

Az UEFA a héten elfogadhatja az Eb-keretek létszámának emelését

MTI
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a héten 23-ról 26 fősre emelheti a nyári németországi kontinensviadalon résztvevő válogatottak keretének nagyságát.

 

Az UEFA válogatott versenyekért felelős bizottsága a PA hírügynökség értesülései szerint már megszavazta, hogy az Eb-re 26 fős keretekkel utazhassanak a résztvevő csapatok, ugyanakkor ezt a döntést a végrehajtó bizottságnak is jóvá kell még hagynia.

A június 14-én rajtoló németországi eseményre eredetileg minden szövetségi kapitány 23 játékost – köztük három kapust – nevezhetett volna, ugyanakkor az előző Eb-n – a koronavírus-járványra hivatkozva – a válogatottak keretét 26 futballista alkotta, ahogyan a 2022-es világbajnokságon is.

A márciusban játszott válogatott mérkőzések során a hollandokat irányító Ronald Koeman abszurdnak nevezte, hogy csak 23 játékost lehet nevezni a tornára, egyúttal jelezte, német kollégája, Julian Nagelsmann is egyetért vele. Az angol csapatot vezető Gareth Southgate ennyire egyértelműen nem foglalt állást, de azt mondta, sokkal nehezebb lenne 23 játékost kiválasztani, mint 26-ot.

A sorozatban harmadszor Eb-résztvevő magyar válogatott a házigazda németekkel, valamint a svájciakkal és a skótokkal szerepel azonos csoportban.

 

Borítókép: Telki, 2023. március 26. A másnapi, Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzése a telki edzőközpontban 2023. március 26-án. Elöl Szoboszlai Dominik. MTI/Lakatos Péter

További tartalmak