Musorujsag
Élő Eredmények

Dárdai Pál: A Herthának más edzőket is számításba kell vennie, ez normális

Dárdai Pál: A Herthának más edzőket is számításba kell vennie, ez normális

m4sport.hu
Dárdai Pál, a német másodosztályú labdarúgó-vajnokságban szereplő Hertha vezetőedzője úgy véli, teljesen normális, hogy a klub vezetősége az utódját keresi.

 

A berlini klub 30 forduló után 44 szerzett pontjával a hetedik helyen áll a Bundesliga 2.-ben, ám mivel a szezon hátralévő mérkőzésein maximum 12 pontot gyűjthet már csak, szinte semmi esélye sincs a feljutásra, mivel a harmadik, még osztályozót érő pozícióban álló Düsseldorf 11 egységgel előzi meg riválisát.

Miközben a Herthánál elfogadták, hogy valószínűleg nem lesz meg az idény elején kitűzött cél, addig a német sajtóban az elmúlt hetekben már arról lehetett olvasni, hogy a klub vezetősége minden bizonnyal nem marasztalja Dárdai Pál vezetőedzőt – a trénert épp ezzel kapcsolatban kérdezték a következő bajnoki előtt.

„A szerződésem egy évre szól, a nyár végén ülünk le beszélni a jövőmről – vélekedett Dárdai a Sky Sportsnak. – A klubnak más edzőket is számításba kell vennie, ez normális. Ha nem Pál teszi meg, valaki másnak kell csinálnia.”

A nyilatkozatot szemléző Bild hozzáteszi: Benjamin Weber sportigazgató vélhetően nem várja meg a szezon végét, hogy leüljön egyeztetni Dárdaival, aki tavaly április óta irányítja a Herthát. Arról egyelőre nincsenek információk, ki lehet a magyar szakember utódja az együttes kispadján.

 

Borítókép: Berlin, 2023. április 17. Dárdai Pál, a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC újonnan kinevezett vezetőedzője egy berlini sajtóértekezleten 2023. április 17-én. A Hertha szakmai munkáját harmadszor elvállaló Dárdai Sandro Schwarzot váltja a csapat kispadján. MTI/AP/DPA/Andreas Gora

További tartalmak