Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Ez lesz a 120. búcsúm itt” – Dárdai Pál megerősítette, a következő szezonban már nem ő irányítja a Herthát

„Ez lesz a 120. búcsúm itt” – Dárdai Pál megerősítette, a következő szezonban már nem ő irányítja a Herthát

m4sport.hu
Dárdai Pál, a német másodosztályban szereplő Hertha vezetőedzője megerősítette, hogy a következő szezonban már nem ő lesz a berliniek vezetőedzője.

 

A 48 esztendős szakembert a Hertha szombati, Kaiserslautern elleni bajnokija előtt a távozásáról kérdezték, Dárdai Pál akkor azonban elhárította az érdeklődést, mint ahogy a klub vezetősége sem nyilatkozott a témában.

A 3–1-re megnyert összecsapás után azonban Dárdai már egyértelműbben fogalmazott, amiből kiderül, a következő szezonban nem ő irányítja a berlinieket.

„Mindig itt ragadok egy évre, aztán a csapat, a szurkolók és a vezetőség döntenek – ezúttal az eredmény az, hogy Pál nem folytatja tovább. Minden meg van már beszélve a háttérben és ez nem probléma, berlini vagyok és az is maradok. 30 éve vagyok a Herthánál, ez már a 120. búcsúm lesz itt. Teljesen normális, ami történt, egyáltalán nem érzek sem haragot, sem boldogságot. Most hazamegyek, ahol a család és a kutyám vár rám. Először iszom egy sört, majd egy kis bort, később pedig elszívok egy szivart. Kiélvezem az egész napot, aztán holnap folytatom a munkát, mivel még áll előttünk egy szép hét, motiválnom kell a srácokat” – idézi az ARD a magyar edzőt.

A Hertha már tárgyalásokat is folytat a lehetséges új vezetőedzőkkel: német sajtóhírek szerint a Nürnbenrg vezetőedzője, Cristian Fiél, az Ausburg korábbi trénere, Enrico Maassen lehet a legesélyesebb a posztra, de felvették a kapcsolatot Markus Gisdollal és Kosta Runjaiccsal is.

A berliniek 33. forduló után a nyolcadik helyen állnak a német másodosztályban.
Borítókép: Dárdai Pál (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

További tartalmak