Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Videó: Gazdag ismét betalált, majd a 89. percben büntetőt rontott; ő és Sallói is beérte Nikolicsot az MLS-ben

Videó: Gazdag ismét betalált, majd a 89. percben büntetőt rontott; ő és Sallói is beérte Nikolicsot az MLS-ben

MTI
Gazdag Dániel és Sallói Dániel is gólt szerzett az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján, ezzel előbbi játékos tovább javította klubrekordját a Philadelphia Unionban, illetve mindketten utolérték a liga eddigi legeredményesebb magyar légiósát, Nikolics Nemanját.

 

Gazdagot a találkozó előtt emléktáblával jutalmazták, miután május elsején 57. philadelphiai góljával ő lett a klub történetének legeredményesebb játékosa.

Gazdag Dániel és csapata hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget az Orlando Citytől. A magyar középpályás büntetőből talált be a 66. percben, ezzel 58. gólját szerezte a Philadelphia színeiben, amivel tovább növelte a rekordot.

A játékos a 89. percben egyébként ismét büntetőt rúghatott, ezt azonban kihagyta – ez volt Gazdag első elrontott tizenegyese az MLS-ben.

Sallói a 61. percben volt eredményes a Sporting Kansas Cityben a vendég Houston Dynamóval szemben 2-1-re elveszített meccsen.

Mindkét magyar futballista az 51. találatát jegyezte az MLS-ben, és ezzel utolérte a bajnokság legeredményesebb magyar játékosát, Nikolicsot az örökranglistán.

A Philadelphia a kilencedik helyen áll a Keleti Konferenciában, míg a Kansas City 11. nyugaton.

 

Borítókép: Gazdag Dániel (Fotó: MTI/AP/Derik Hamilton)

További tartalmak