Musorujsag
Élő Eredmények

A VAR eltörléséről szavazhatnak a Premier League-klubok

A VAR eltörléséről szavazhatnak a Premier League-klubok

m4sport.hu
A Wolverhampton kérelme nyomán nyár elején arról fognak szavazni az angol labdarúgó Premier League klubjai, hogy eltörlik-e a VAR-t már a következő szezontól.

A kérvény megemlíti, a bevezetésnél mindenki máshogy képzelte el a VAR működését: „A VAR 2019/20-as bevezetése jóhiszeműen született, a labdarúgás és a Premier League legjobb érdekeit szem előtt tartva. Ez azonban számos nem kívánt negatív következménnyel járt, amelyek rontják a szurkolók és a futball közötti kapcsolatot, és aláássák a Premier League márka értékét.”

Ezt követően hosszas felsorolással érzékeltetik a videobíró hibáit/hiányosságait, ezek között megemlítik például a gólörömök alacsonyabb intenzitását, a játék folytonosságának tördelését a hosszas ellenőrzésekkel, a szubjektív döntések túlzott vizsgálatát vagy éppen azt is, hogy a rendszer ellenére ugyanúgy számtalanszor hibás ítélet születik.

A Wolves által hivatalosan benyújtott határozatjavaslat a VAR eltörléséről a június 6-i közgyűlésen lesz napirenden. Bármilyen szabálymódosítás elfogadásához 2/3-os többség szükséges (20 klubból 14).

Borítókép: EPA/ADAM VAUGHAN

További tartalmak