Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Juventus a szezon végét sem várta meg, menesztette Allegrit

A Juventus a szezon végét sem várta meg, menesztette Allegrit

MTI
A Juventus labdarúgócsapata azonnali hatállyal menesztette Massimiliano Allegri vezetőedzőt.

 

A torinói együttes – amely szerdán az Atalanta 1-0-s legyőzésével elhódította az Olasz Kupát – azért bontotta fel Allegri szerződését, mert a tréner a döntő utolsó perceiben magából kivetkőzve őrjöngött a negyedik játékvezetőnél.

A szakvezető az öltönyét levéve kiabált a tartalék bíróval, majd miután a mérkőzést vezető Fabio Maresca kiállította, később, az ünneplés alatt visszatért a pályára, s előbb a nyakkendőjét vette le, majd az ingét kigombolva ünnepelt, s közben kritikával illette a Juventus igazgatóit.

Allegri előbb 2014 és 2019 között 271, majd 2021 óta 149 összecsapáson irányította a Juventust, amellyel a bajnoki címet és az Olasz Kupát is ötször hódította el, s amellyel 2015-ben és 2017-ben is Bajnokok Ligája-döntőt vívott.

A mostani szezonból még két találkozó van hátra, a következő idényben már biztosan BL-résztvevő, negyedik helyen álló Zebrák hétfőn Bolognába utaznak, majd jövő vasárnap a Monza elleni hazai találkozóval zárják a Serie A-t.

A tréner utódja sajtóhírek szerint épp a harmadik Bolognát edző, a csapatot szintén a BL-be vezető Thiago Motta lesz.

 

Borítókép: epa11277002 Juventus coach Massimiliano Allegri during the italian Serie A soccer match Torino FC vs Juventus FC at the Olimpico Grande Torino Stadium in Turin, Italy, 13 April 2024. EPA/ALESSANDRO DI MARCO

További tartalmak