search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Csányi Sándor: Nagy eredmény a budapesti BL-döntő, de egy németek elleni ikszre elcserélném

m4sport.hu
Szerda délután kiderült, hogy a 2026-os BL-döntőnek Budapest és a Puskás Aréna lesz a házigazdája. A pályázattal és a döntéssel kapcsolatban Székely Dávid az El-döntő helyzsínén kérdezte az MLSZ elnökét, Csányi Sándort.

„Nyilván a labdarúgásban a csapatok eredményei a legfontosabbak, legyen az klub vagy válogatott, de a sportdiplomáciában a BL-döntő szervezésének a megnyerése az egy nagy eredmény hiszen ezek a mérkőzések tartanak leginkább számot érdeklődésre, úgyhogy nagy eredménynek tartom, főleg azért, mert nem váratlanul jött, ezt megalapozták ennél kisebb érdeklődést számontartó események, mint az Európa-liga vagy az Eb” – mondta Csányi Sándor.

Az MLSZ elnöke büszkén kiemelte, a magyar közeget kedvencként tartják számon az UEFA stábtagjai. „Mondhatom azt, hogy az UEFA stábjának azon része mely a mérkőzéssel foglalkozik a budapesti Puskás Aréna a kedvence és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), mert az eddigi együttműködés mindig zavartalan volt, minden mérkőzés zavartalanul került lebonyolításra, úgyhogy ezt egy nagy eredménynek tartom, de ezzel együtt azért elcserélném mondjuk az Európa-bajnokságon mondjuk egy döntetlenre a németek ellen.”

„Évek óta küzdök azért, hogy meglegyen ez a döntő, ugye a 26/27-es szervezésre két ország jelentkezett, de hát nyilván sokkal több érdeklődő volt. Sok feltételnek kell megfelelni, a városnak, a stadionnak, a szervezőknek” – beszélt itt már a szervezés nehézségeiről, majd elmondta, hogy sokat segített a döntés létrejöttében, hogy az eseményekkel kapcsolatban Magyarországon mindig jó körülményekkel találkoznak a szervezők.

„Mondhatom azt, hogy most kezd beérni az, hogy megépítettük a Puskás Arénát, de az is nagyon sokat jelentett az UEFA-nál, hogy a különböző rendezvények kapcsán egyértelműen látták, hogy a magyar kormány támogatja ezeket a rendezvényeket, hiszen sok feladat hárul az állami szervekre, mint például a rendőrségre, egy kis problémánk még akad a reptéren, de ezzel együtt is véglegesnek tekinthető a döntés” – zárta le Csányi Sándor.

Borítókép: Csányi Sándor. MTI Fotó: Illyés Tibor

További tartalmak